„Victorie la Căușeni”. Instanța obligă organul electoral local să valideze mandatul primarului Platformei DA
Full Article 3 minutes read

„Victorie la Căușeni”. Instanța obligă organul electoral local să valideze mandatul primarului Platformei DA

Judecătoria Căușeni, sediul Central obligă consiliul electoral local să valideze mandatul primarului ales al orașului, Anatolie Donțu, după decizia din 19 noiembrie. Hotărârea a fost pronunțată pe 29 noiembrie. Donțu a fost ales primar de Căușeni pe listele Platformei Demnitate și Adevăr. 

Anatolie Donțu a publicat în această seară, pe Facebook, o fotografie cu decizia primei instanțe prin care anulează decizia organului electoral local din Căușeni prin care a fost invalidat mandatul său de primar.

Se anulează Hotărârea nr. 67 din 19 noiembrie 2023 emisă de către Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni nr. 10/1 cu privire la invalidarea mandatului de primar al orașului Căușeni, raionul Căușeni, a domnului Donțu Anatolie. Se obligă Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni nr. 10/1 să valideze mandatul primarului ales Donțu Anatolie, candidat la funcția de primar al orașului Căușeni, din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, în cadrul alegerilor locale generale din 05 noiembrie 2023”, se arată în decizia instanței.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 3 zile la Curtea de Apel Chișinău.

„Victorie la Căușeni”. Instanța obligă organul electoral local să valideze mandatul primarului Platformei DA

Facebook/Anatolie Donțu

Într-un mesaj alăturat imaginii, Donțu a mulțumit locuitorilor din Căușeni și echipei sale pentru suținere.

Dragi locuitori ai orașului Căușeni, cu susținerea voastră astăzi am mai câștigat o luptă cu binefăcătorii orașului nostru. Mulțumesc echipă și oamenii cu inimă bună! Luptăm pentru orașul nostru Căușeni. Merităm mai mult”, a menționat el.

Și liderul Platformei DA, Dinu Plîngău, a salutat decizia instanței de judecată.

Victorie la Căușeni! Instanța de judecată obligă Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni să valideze mandatul de primar al lui Anatol Donțu, ales cu 76% din voturile cetățenilor. Coaliția monstruoasă Căușeni, care a influențat adoptarea unei hotărâri ilegale și cu iz politic a pierdut”, a scris Plîngău pe Facebook.

***

Anatolie Donțu a fost ales în funcția de primar al orașului Căușeni în cadrul primului tur al alegerilor locale generale, care a avut loc pe 5 noiembrie, curent. Acesta a câștigat alegerile cu 76,30% din sufragii.

Pe 19 noiembrie, în timp ce în țară de desfășura al doilea tur de scrutin, Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni a invalidat mandatul lui Donțu. Motivul este interdicția lui Donțu de a ocupa o funcție electivă, din cauza unui conflict de interes depistat de Autoritatea Național de Integritate. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: