Mandatul primarului de Căușeni a fost invalidat. Platforma DA: „Deja se depășesc orice limite”
Full Article 3 minutes read

Mandatul primarului de Căușeni a fost invalidat. Platforma DA: „Deja se depășesc orice limite”

În cadrul ședinței din 19 noiembrie, Consiliul Electoral din Căușeni a invalidat mandatul lui Anatolie Donțu de primar al orașului, pe care l-a obținut în urma alegerilor din 5 noiembrie. Informația a fost raportată de Liviu Vovc, secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) – formațiune din partea căreia Donțu a participat la alegeri.

În seara zilei, Liviu Vovc a publicat pe Facebook o fotografie cu Decizia Consiliului Electoral Căușeni prin care mandatul lui Anatolie Donțu a fost declarat nevalid.

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni 10/1 a luat act de probele prezentate în cadrul ședinței și conform art. 174 alin. (2) din Codul Electoral nr. 325/2022. (…) Se invalidează mandatul de primar al orașului Căușeni, urmare exercițiului electoral desfăurat în data de 5 noiembrie 2023”, se arată în document.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării și este transmisă Comisiei Electorale Centrale. Aceasta poate fi contestată în decurs de 3 zile.

Mandatul primarului de Căușeni a fost invalidat. Platforma DA: „Deja se depășesc orice limite”

Facebook/Liviu Vovc

Deși nu a declarat-o direct, Liviu Vovc a sugerat că Platforma DA va contesta decizia Consiliului Electoral din Căușeni.

Deja se depășesc orice limite. După ce 4 900 de locuitori ai Căușeniului au dat vot de încredere colegului nostru Anatolie Donțu, Consiliul Electoral de acolo a decis că este mai presus de lege și voința oamenilor. Astăzi, în zi de duminică, au invalidat mandatul de primar pentru că așa a vrut mușchiul lor, pentru că nu le convine omul. Cu ce sunt mai bune vremurile astea decât cele plahotniuciste, când un om care nu este convenabil este pur și simplu scos din joc? Noi vom lupta ca dreptatea să triumfe. Vom lupta ca oamenii din Căușeni să aibă primarul pe care l-au ales”, se arată în mesajul alăturat imaginii.

Comisia Electorală Centrală nu a oferit deocamdată detalii referitor la motivul pentru care mandatul lui Donțu a fost invalidat.

***

Amintim că, pe 5 noiembrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale. În orașul Căușeni, candidatul Platformei DA la funcția de primar, Anatolie Donțu, a câștigat alegerile, obținând 76,30% din sufragii. Pe locul doi în cadrul scrutinului, la mare distanță, s-a calificat candidatul Partidului Social Democrat European, Nicolae Gorban, cu 6,34% din voturile alegătorilor.

Mandatul primarului de Căușeni a fost invalidat. Platforma DA: „Deja se depășesc orice limite”

Screenshot


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: