VIDEO „A păpat aproape cei mai mulți bani, milioane”. Nemerenco nu exclude spălări de bani prin Centrul COVID de la Moldexpo
Full Article 3 minutes read

VIDEO „A păpat aproape cei mai mulți bani, milioane”. Nemerenco nu exclude spălări de bani prin Centrul COVID de la Moldexpo

La Centrul COVID-19 din Chișinău, amplasat pe teritoriului „Moldexpo”, sunt aduși zilnic maximum cinci pacienți, iar activitatea acestuia urmează a fi sistată în timpul apropiat. Precizarea a fost făcută de către ministrul Sănătății Ala Nemerenco, în cadrul ediției din 15 februarie a emisiunii „Freedom” de la TV8. Nemerenco a mai spus că întreținerea a costat „milioane de lei lunar” și că nu exclude că prin intermediul centrului ar fi fost „spălați bani”.

Ala Nemerenco a declarat că, în prezent, la Centrul COVID-19 sunt aduși, zilnic 3-5 pacienți, pentru triere, atunci când nu este clar dacă aceștia sunt sau nu infectați cu coronavirus și dacă în acel moment nu sunt locuri în anumite spitale care au izolatoare. Se întâmplă pentru ca pacienții să nu fie  plasați împreună cu cei infectați.

Ministrul Sănătății a menționat că centrul respectiv a fost creat cu un scop foarte bun la începutul pandemiei, însă acesta s-a transformat pe parcurs într-un spital de campanie. Potrivit acesteia, pentru medici a fost foarte greu să activeze acolo, însă și condițiile pentru pacienți „erau departe de a fi normale”.

Activitatea centrului a fost limitată după vizita mea acolo, împreună cu colegi reanimatologi, profesori. (…) Acolo erau 37 de paturi de reanimare, ceea ce era inadmisibil să avem butelii de oxigen la cap, care erau un pericol real foarte mare. Am dispus sistarea lentă a activității, pacienții au fost transferați către alte spitale. Încet, probabil, îl vom închide, pentru că și-a îndeplinit funcția. (…) Nicăieri în lume nu mai există astfel de centre, ele au existat doar la începutul anului 2020, când se cunoștea foarte puțin despre Covid, nu erau teste…”, a precizat Ala Nemerenco.

Șefa de la Sănătate a mai spus că întreținerea Centrului COVID-19 de la „Moldexpo” a costat milioane de lei.

Acest centru „a păpat” de fapt aproape cei mai mulți bani. Milioane de lei (lunar), o să fac un raport. Nu a fost închis deoarece așteptam acest val și am zis să se finalizeze. Acum cheltuielile sunt foarte mici, un pavilion este închis”, a mai spus Nemerenco.

De asemenea, Ala Nemerenco a spus că este posibil că, prin intermediului Centrului COVID-19, s-ar fi „spălat bani”.

Nu exclud. Vom vedea. Vor arăta inspecțiile financiare, sunt planificate”, a conchis ministrul.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: