VIDEO Activistul care a venit anul trecut cu un mulaj de armă la ședința CMC și-a parcat mașina în ușa Primăriei. Ceban dă vina pe… PAS
Full Article 4 minutes read

VIDEO Activistul care a venit anul trecut cu un mulaj de armă la ședința CMC și-a parcat mașina în ușa Primăriei. Ceban dă vina pe… PAS

Un șofer și-a parcat automobilul chiar la ușa Primăriei Chișinău. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 18 iulie. Reprezentanții Poliției au declarat pentru NM că vehiculul, care a blocat accesul în instituție, a fost evacuat și dus la o parcare cu plată. De cealaltă parte, primarul Ion Ceban susține că în spatele cazului ar sta Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), iar persoana care și-a parcat automobilul în fața Primăriei „este protestatar de serviciu pus la comandă”, fiind „același tip care a venit cu pistol în ședința CMC”. Pentru NM, reprezentanții PAS din CMC au declarat că îl vor acționa în judecată „pentru fals pe actualul primar Ion Ceban”.

Ofițerul de presă al poliției capitalei Svetlana Scripnic a declarat pentru NM că automobilul a blocat accesul în Primăria municipiul Chișinău și că a fost evacuat la o parcarea cu plată. În continuare, oamenii legii stabilesc circumstanțele cazului.

Primarul capitalei Ion Ceban a spus că incidentul ar fi fost efectuat „de persoana care este protestatar de serviciu pus la comandă la Primăria Chișinău și regizat de către cei din PAS”.

„Este unul dintre protestatarii care toți îi cunosc că protestează la CNA, care scuipă oamenii în față și care atacă oamenii ce nu sunt pe placul guvernării. Pentru a distrage atenția de la evenimentele care se întâmplă la nivel central, omul a fost trimis din nou pentru a se discuta despre cazuri artificial create”, a menționat Ceban, pe rețelele de socializare.

Edilul a adăugat că manifestanților „este același tip care a venit cu pistol în ședința CMC”.

„Are acces liber în toate cabinetele, hărțuiește zilnic funcționarii, cel care a atacat un polițist al primăriei. Într-un final, persoana este protejată, iar polițistul primăriei care câteva luni în urmă a fost atacat de acest individ are deschis dosar penal și riscă pedeapsă de 5 ani de închisoare. Chiar dacă polițistul a acționat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Toate cazurile sunt fixate, doar că cetățeanul agresiv cel mai probabil va scăpa iarăși basma curată, fiind protejat. Și deoarece astăzi la Primărie este un eveniment important cu prezentarea Studiului privind inventarierea străzilor și dezvoltarea sistemului de administrare a patrimoniului rutier, ca și în cazul Domnului Gîlca, accentele au fost schimbate și se va vorbi despre un caz regizat”, a conchis edilul.

UPDATE (13:25)

Poliția capitalei a precizat că individul a fost documentat de catre INSP pentru blocare și condus la expertiză pentru a stabili dacă era sau nu în stare de ebrietate.

NM a solicitat o reacție de la reprezentanții PAS. Sergiu Bejenari, purtătorul de cuvânt al PAS din Consiliul Municipal Chișinău, a declarat că „fracțiunea PAS din CMC îl va acționa în judecată pentru fals pe actualul primar Ion Ceban”.

„Negăm orice legătură cu incidentul menționat și cu cetățeanul implicat în altercația de la Primăria Chișinău. Fracțiunea PAS a promovat mereu și promovează în continuare o comunicare civilizată și condamnă orice formă de violență sau comportament agresiv”, a comunicat Bejenari pentru NM.

De menționat că pe automobilul protestatarului era afișată o pancartă cu mențiunea „S.O.S Chișinău” și „Audiența cetățenilor cu privire la problemele personale, vineri începând cu ora 16 până la ora 18”.

Amintim că în iunie 2022, președintele Asociației Obștești „SOS Minor” Eugeniu Balțat a provocat îngrijorare în timpul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, după ce a scos din geantă un obiect asemănător cu un pistol. Ulterior, el a precizat că este doar o brichetă. Într-un final, consilierii au insistat ca activistul să părăsească ședința.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: