VIDEO Panică la ședința CMC, după ce un activist a scos din geantă un obiect asemănător cu un pistol
Full Article 2 minutes read

VIDEO Panică la ședința CMC, după ce un activist a scos din geantă un obiect asemănător cu un pistol

Eugeniu Balțat, președintele Asociației Obștești „SOS Minor” a provocat îngrijorare în timpul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), după ce a scos din geantă un obiect asemănător cu un pistol. Ulterior, el a precizat că este doar o brichetă. Consilierii au insistat ca activistul să părăsească ședința.

Activistul civic a menționat în luarea de cuvânt din cadrul ședinței CMC că vrea să discute despre siguranța națională. Acesta s-a arătat deranjat că aleșii locali nu îl ascultă în liniște.

Data trecută mi-au blocat discursul pentru că au mers să mănânce, nu e normal. În ceea ce ține de consumul de substanțe psihotrope și degradarea tineretului în or. Chișinău. Pe timp de vară sunt multe încălcări și, în calitate de părinți, ne interesează ce face CMC în colaborare cu direcțiile municipale, pentru a preveni abuzul, violența, suicidurile în rândul tineretului. Este o acțiune destul de bună din partea medicilor, să donăm sânge. Mă interesează atitudinea față de colegii care sunt prezenți în Consiliul de la „Garda Tânără”. Au fost cazuri la Botanica, unde au fost vândute kg de droguri”, a spus acesta.

Ulterior, a menționat că în Chișinău trebuie creat un centru special pentru copiii „aflați în conflict cu legea”, consumatori de substanțe narcotice.

Nu vreau să vă ameninț, dar vă arăt o chestie care nu prezintă pericol în sală și voi explica ce am vrut să spun”, a spus Balțat și a scos din geantă un obiect care părea a fi un pistol.

În acest moment, s-au auzit exclamații din partea consilierilor municipali.

VIDEO Panică la ședința CMC, după ce un activist a scos din geantă un obiect asemănător cu un pistol

screenshot/CMC

Ulterior, el a precizat că este vorba despre o brichetă și a argumentat că minorii folosesc astfel de lucruri periculoase. Mai mulți consilieri municipali s-au apropiat de activist și i-au cerut să părăsească ședința. În urma unui schimb de replici, acesta a plecat.

Astăzi a venit cu un pistol improvizat, mâine va veni cu o armă reală”, s-a revoltat un consilier și a solicitat ca Eugeniu Balțat să nu mai fie lăsat să participe la ședințele CMC.

Aminim că CMC s-a întrunit pe 9 iunie în ședință. Printre cele 48 de subiecte din ordinea de zi este și cel cu privire la majorarea tarifului pentru călătoriile cu autobuzul și troleibuzul.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: