VIDEO Alexandru Botnari sparge tăcerea: „Se vrea înlăturarea mea din funcția de primar”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Alexandru Botnari sparge tăcerea: „Se vrea înlăturarea mea din funcția de primar”

Primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, bănuit într-un dosar penal privind atribuirea frauduloasă a terenurilor în municipiul Hâncești, vine cu o nouă declarație publică, după ce mascații CNA au descins pe 12 octombrie la domiciliul și biroul acestuia. Botnari califică acțiunea drept un show politic, care ar avea menirea să îl înlăture de la cârma orașului Hâncești.

Într-o adresare video publicată puțin timp în urmă pe pagina sa de Facebook, Botnari vine cu o acuzații directe către o persoană, care, potrivit lui, ar fi făcut denunțul la Procuratură, urmat de descinderile de săptămâna trecută. Totuși, primarul de Hâncești nu dă nici un nume și nici nu spune pe cine are în vedere în declarația sa.

„Ieri seara mi-a povestit cineva despre un cetățean care se dădea cu părerea că perchezițiile și învinuirea penală erau inevitabile, că acest cetățean este atât de corect, că la primărie au loc doar ilegalități și el le-a scos în vileag. Am un mesaj pentru acest individ, pentru cei care îi scriu textele, cei care pornesc dosare penale bazând-se pe aberațiile dumnealui. Eu, spre deosebire de voi, nu fur, trăiesc modest, eu locuiesc în casa care este din 1953, doar de 100 m2. Copilul meu, spre deosebire de ai voștri nu este fugar”, a declarat Botnari.

Alexandru Botnari spune că în spatele acestor acțiuni ar sta activitatea sa politică, care ar deranja pe anumiți oameni.

„Sunt sigur că la baza acestor show-uri este activitatea mea politică și înlăturarea mea din funcția de primar. Este un interes bine determinat de cineva”, a conchis primarul de Hâncești.

Amintim că oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul lui Botnari, dar și în biroul acestuia, pe 12 octombrie, curent. Potrivit PCCOCS, șase persoane bănuite într-un dosar de atribuire frauduloasă a terenurilor în municipiului Hâncești au fost citate pentru audieri și au primit statut de bănuit.

Alexandru Botnari a deținut, în 2019, pentru un scurt timp, mandatul de deputat, după ce a câștigat alegerile din februarie, candidând pe circumscripția uninominală Hâncești din partea PDM. În octombrie 2019, a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar de Hâncești. În decembrie 2019, Botnari a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celui de primar.

Alexandru Botnari este edil la Hâncești din 2003.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: