(VIDEO) Altercație la Bălți, după ce Rizea l-a acuzat pe Dodon că ar fi primit bani pentru a-i retrage cetățenia
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Altercație la Bălți, după ce Rizea l-a acuzat pe Dodon că ar fi primit bani pentru a-i retrage cetățenia

În orașul Bălți s-a produs un conflict între ex-deputatul român Cristian Rizea și un grup de socialiști, care au venit să îl susțină pe candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) la funcția de primar, Alexandr Nesterovschi. Imaginile au fost publicate de către Rizea, pe 7 noiembrie.

Totul a început după ce Cristian Rizea l-a zărit pe liderul PSRM Igor Dodon, care era însoțit de către deputații Vlad Bătrîncea, Grigore Novac și candidatul BCS la funcția de primar de Bălți, Alexandr Nesterovschi.

Rizea a început să strige și l-a acuzat pe liderul PSRM Igor Dodon că ar fi primit bani ca să îi acorde cetățenia, iar apoi ar fi luat bani, din România, pentru a-i retrage cetățenia.

„Câți bani ați luat, domnule Dodon, ca să-mi dați cetățenia? V-a dat bine? Nu ți-e rușine, criminalule? Ți-ai bătut joc de mine, mi-ai furat cetățenia? Nenorocitule! Câți bani ți-a dat România ca să o iei abuziv?”, a strigat Rizea.

Mai multe persoane au intervenit pentru a-l îndepărta pe ex-deputatul român. Am încercat să obținem un comentariu din partea PSRM, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Cristian Rizea a fost condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influență. Acesta, însă, fugise din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019. Acesta se află de doi ani pe teritoriul Republicii Moldova.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească lui Cristian Rizea. Acesta a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020. Rizea era bănuit că ar fi comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, ar fi făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei. În mai, Cristian Rizea a fost eliberat din arest de autoritățile moldovenești, deoarece a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

Acesta a devenit cunoscut publicului larg datorită aparițiilor sale excentrice și publicării unor informații controversate despre persoanele publice din Moldova. Unele dintre persoanele vizate au anunțat ulterior că îl vor acționa în judecată pentru calomnie.

Rizea a încercat să candideze la funcția de deputat, în cadrul scrutinului din 11 iulie 2021, însă nu a fost înregistrat în cursa electorală. Ulterior, el a intenționat să candideze la funcția de primar de Bălți, însă, la fel, nu a fost înregistrat. Recent, el a anunțat că intenționează să candideze la funcția de primar al mun. Chișinău, peste doi ani, când va expira mandatul primarului actual, Ion Ceban.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: