LIVE „Am chemat poliția, presa. Credem că este sechestrat”. Candu susține că Ștefan Gațcan a fost adus cu forța la președinție
Full Article 3 minutes read

LIVE „Am chemat poliția, presa. Credem că este sechestrat”. Candu susține că Ștefan Gațcan a fost adus cu forța la președinție

Mai mulți deputați din grupul parlamentar Pro Moldova, printre care Andrian Candu și Serghei Sîrbu se află în fața președinției. Aceștia susțin că deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost adus cu forța acolo.

UPDATE 16:20: Marin Maxian îi solicită lui Candu și Cebotari să elibereze accesul către instituția prezidențială. Polițiștii s-au îmbrâncit cu deputatul Vladimir Cebotari.

UPDATE 16.10: La fața locului au venit mai mulți polițiștii, printre care și șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian.

UPDATE 16:00: Andrian Candu a făcut apel către deputații din alte fracțiuni să vină la clădirea președinției.

UPDATE 15:50: Din curtea președinției urmează să iasă câteva mașini. Candu și Cebotari insistă ca să verifice dacă în vehicule nu se află Gațcan.

UPDATE 15:45: Andrian Candu a mai încercat să intre în clădirea președinției. Paza nu îi permite accesul.

UPDATE: 15:10: Deputatul Vladimir Cebotari susține că Gațcan s-ar afla în clădirea președinției. Acesta a mai spus că este suspect faptul că anunțul despre depunerea mandatului de deputat a fost postat pe pagina de Facebook a lui Corneliu Furculiță.

UPDATE 14:55: „Vom sta aici până nu vom afla ce s-a întâmplat cu domnul Gațcan”, a declarat Marina Tauber.

UPDATE 14:40: Mai mulți deputați de la Partidul Șor au venit în fața clădirii președinției. „Am venit să ne clarificăm. Ceva se întâmplă”, a declarat deputatul Igor Himici.

Știrea inițială

Andrian Candu susține că Ștefan Gațcan lipsește de circa 5 ore și nici familia sa nu poate să îl contacteze.

„Am chemat poliția, presa. Vom anunța misiunile diplomatice. Avem motive să credem că dl Gațcan este sechestrat”, a declarat Andrian Candu.

Precizăm că astăzi, 1 iulie, deputatul Ștefan Gațcan a renunțat la mandatul de deputat, pentru a se dedica integral carierei profesionale în medicină. Acesta a mai menționat că rămâne parte a echipei PSRM. Un document în acest sens a fost publicat de către deputatul PSRM Corneliu Furculiță, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că deputatul Ștefan Gațcan a anunțat pe 30 iunie că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova. Într-un briefing susținut împreună cu deputații Andrian Candu și Vladimir Cebotari, Gațcan a menționat că decizia îi aparține și a îndemnat foștii colegi să nu îi intimideze familia și prietenii. În același timp, Andrian Candu și Vladimir Cebotari au menționat că pe 30 iunie ar fi avut loc un incident sub podul din cartierul Telecentru, despre care vor sesiza organele de drept. Ulterior, Pro Moldova a publicat mai multe înregistrări video în care ar apărea deputații PSRM Corneliu Furculița și Vlad Bătrîncea.

Гацкан в администрации президента? Канду вызвал полицию. Стрим NM

Posted by NewsMaker.md on Wednesday, July 1, 2020

Posted by Andrian Candu on Wednesday, July 1, 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: