VIDEO „Am săpat o groapă pentru tine în pădure”. Șantajat de soțul amantei cu aproape 100 000 lei
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Am săpat o groapă pentru tine în pădure”. Șantajat de soțul amantei cu aproape 100 000 lei

Trei bărbați și o femeie din Chișinău sunt cercetați penal de oamenii legii pentru pentru șantajarea cu aproape o sută de mii lei a unui bărbat. Victima este un bărbat de 25 de ani, originar din Ialoveni. În spatele schemei se afla soțul femeii cu care tânărul a avut o relație.

Potrivit poliției, totul a început în august 2023, când soțul amantei i-a impus bărbatului cu care aceasta avea o relație obligația să-i transmită lunar suma de 200 euro, timp de doi ani. Motivul ține de faptul că amanta de peste 40 ani, originară dintr-o localitate apropiată satului de baștină al victimei de 25 ani, din Ialoveni, l-ar fi ajutat cu până la 1.000 euro.

După ce a aflat despre bani și despre relație, soțul femeii (care are 60 de ani) a apelat la un prieten de-al său, care și-a implicat concubina în schemă. Mai exact, aceasta l-a contactat pe bărbatul victimă pe rețelele de socializare, l-a invitat la o cafea în oraș, după care a intervenit concubinul ei, soțul amantei, precum și un alt complice. Prin amenințare, aceștia l-au transportat pe bărbat într-un apartament din sectorul Râșcani al capitalei, unde i-au dictat textul recipisei prin care acesta se obliga să-i transmită în total aproape o sută mii lei.

După depunerea plângerii de către bărbatul șantajat, au urmat percheziții la domiciliile celor patru participanți ai schemei de șantaj, de unde au fost ridicate inclusiv un electroșoc, înscrisuri de ciornă și telefoane folosite la comiterea infracțiunii. Ulterior, au fost reținuți doi bărbați, soțul amantei fiind plecat peste hotare, acesta urmând a fi anunțat în căutare. În ceea ce o privește pe femeia care l-a ademenit pe bărbat pentru a fi supus șantajului, aceasta este cercetată în libertate.

În imaginile publicate de poliție, unul dintre organizatorii schemei de șantaj îi spune victimei: „Cinstit îți spun: am adus doi băieți și au săpat o groapă pentru tine în pădure”.

În continuare, procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele, pentru determinarea necesității aplicării arestului preventiv în privința bărbaților reținuți, cu vârste de 32 și 48 de ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: