IGSU

VIDEO Ambulanțe și camioane blocate în zăpadă. Intervenția salvatorilor la Chișinău, Ungheni, Strășeni, Căușeni și Nisporeni

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost antrenați în 17 misiuni de deblocare și tractare a mijloacelor de transport în urma condițiilor meteo nefavorabile. Salvatorii au intervenit pentru deblocarea de pe trasee a 30 de autovehicule printre care ambulanțe, autocare, dar și vehicule de  mare tonaj.

Șase autocamioane au fost tractate de angajații IGSU după ce acestea au rămas blocate pe strada Calea Ieșilor din capitală. Alte șapte camioane au fost deblocate de pe strada Calea Orheiului din Chișinău.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localitatea Semini, raionul Ungheni, după ce o ambulanță s-a împotmolit în zăpadă. O intervenție similară a avut loc și în localitatea Pănășești, raionul Strășeni. Datorită ajutorului oferit de salvatori ambulanța a fost deszăpezită și a reușit să ajungă la pacient.

În vederea monitorizării și acordării suportului conducătorilor auto, trei echipe mobile IGSU în comun cu polițiști, carabinieri și polițiști de frontieră au patrulat zonele cu risc sporit de înzăpezire. Echipele au circulat pe parcursul nopții pe traseele Chișinău- Căușeni, Chișinău – Leușeni, Chișinău – Hâncești. Mai mult, pentru acordarea asistenței oamenilor aflați în dificultate, IGSU a pus în aplicare autovehiculele șenilate. Acestea au reușit să ajungă în zone mai înzăpezite la două familii din localitatea Mîrzoaia, Nisporeni și Căușeni pentru a le oferi produse alimentare. Oamenii au fost vizitați și de asistenții sociali întrucât aceștia sunt în etate și aveau nevoie de suport.

Conform informației IGSU, colectată din subdiviziunile teritoriale, pe parcursul ultimelor 24 de ore, în misiuni de tractare, deblocare a mijloacelor de transport, dar și ajutor acordat oamenilor aflați în dificultate din cauza condițiilor meteo, au fost antrenați 42 de salvatori cu 17 unități de tehnică. Situația în continuare este monitorizată de IGSU, iar cetățenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112 în situații de risc.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

MAE: Plahotniuc nu are pașaport diplomatic moldovenesc valabil

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat că oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, care a fost arestat în Grecia, nu deține niciun pașaport diplomatic valabil emis de autoritățile Republicii Moldova. Precizare vine în contextul informațiilor poliției elene despre perchezițiile în vila în care se ascundea Plahotniuc, în care au fost găsite 17 pașapoarte false din diferite țări.

Vladimir Plahotniuc în prezent, nu deține un pașaport diplomatic valabil emis de autoritățile Republicii Moldova. Pașaportul i-a fost anulat imediat după încetarea mandatului de deputat și radiat din evidențele ministerului, conform procedurilor legale. Autoritățile competente, naționale și internaționale, au fost informate în mod corespunzător”, a transmis MAE.

Amintim că, pe 22 iulie, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc a fost reținut în Grecia. Presa a scris că, împreună cu Plahotniuc, a mai fost reținut ex-deputatul Constantin Țuțu, considerat omul de încredere al oligarhului. Informația nu a fost, însă, confirmată oficial de autoritățile din Republica Moldova.

Potrivit presei, Plahotniuc și Țuțu locuiau de mai mult timp într-o vilă luxoasă din sudul Atenei. Poliția greacă a percheziționat deja locuința, unde a depistat aproximativ 155 000 de euro, 17 pașapoarte false din diverse state, telefoane mobile și computere, precum și câteva ceasuri de lux. De asemenea, oamenii legii au confiscat un automobil marca Skoda Kodiaq, folosit de Plahotniuc pentru deplasări.

Pe 23 iulie, Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat, cu referire la datele autorităților elene, că Plahotniuc a fost plasat în arest preventiv pentru 40 de zile. În ajun, Ministerul Justiției al Republicii Moldova a anunțat deja că a demarat procedurile de extrădare.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Oligarhul, care se afla în urmărire internațională, este învinuit în țara noastră de comiterea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: