VIDEO Atac armat la o școală din Rusia. Sunt morți și răniți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Atac armat la o școală din Rusia. Sunt morți și răniți

Asupra unei școli din orașul Ijevsk din Republica Udmurtia, Federația Rusă, a avut loc un atac armat pe 26 septembrie curent. Un bărbat a deschis focul în instituție. Autoritățile locale anunță despre 6 morți și 20 de răniți, printre aceștia sunt elevi și profesori. A murit și atacatorul. Oamenii legii spun că acesta s-a sinucis.

UPDATE 15:19 În urma atacului din cei 13 morți, nouă sunt copii, a anunțat șeful Udmurtiei, Alexander Brecealov, la o conferință de presă. Totodată, el a menționat că din totalul de 23 de răniți, 20 sunt copii.

Presa rusă scrie că atacul a început chiar în timpul lecțiilor – un bărbat necunoscut a intrat în școală și a deschis focul.

„În Udmurtia astăzi este o tragedie, în Ijevsk, la Școala nr. 88. O persoană neidentificată a intrat în școală, a ucis paznicul, acest lucru este deja cunoscut. Există victime printre copii și răniți”, a anunțat conducerea Udmurtiei Alexandr Brecealov.

Unele instituții de presă scriu că numărul morților a crescut la 13 persoane, dintre care 7 sunt copii.

 

Totodată, unele canale de Telegram au publicat imagini video, realizate de elevii care se aflau în școală în momentul atacului.

Potrivit informațiilor, toate persoanele au fost evacuate din școală, iar atacatorul s-a sinucis. Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru politica informațională, tehnologia informației și comunicații Alexandr Hinștein a declarat că atacatorul era înarmat cu două pistoale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: