VIDEO Atac cu sabie la Londra: Un băiat de 13 ani a murit la spital, iar alte 4 persoane sunt internate
Full Article 2 minutes read

VIDEO Atac cu sabie la Londra: Un băiat de 13 ani a murit la spital, iar alte 4 persoane sunt internate

Un bărbat înarmat cu o sabie a atacat mai mulți trecători și polițiști lângă o stație de metrou din Londra. Cazul a avut loc în dimineața de 30 aprilie. Un băiat în vârstă de 13 ani s-a stins din viață la scurt timp după atac, la spital. Alte patru persoane sunt internate. Atacatorul a fost reținut, transmite Meduza.

Un bărbat a intrat cu mașina într-o casă, care se află în apropierea stației de metrou Hainault, suburbia londoneză cu aceiași de numire. Ulterior, invidul, care era înarmat cu o sabie, a atacat trecătorii și ofițeri de poliție. Poliția a fost alertată în legătură cu atacul în jurul orei locale 07:00.

Chris Bates, martor ocular, a declarat pentru Sky News că a văzut un bărbat cu o „sabie mare de samurai”. Potrivit lui, poliția i-a strigat agresorului să arunce sabia, înainte de a-l lovi cu electroșocul și de a se „îngrămădit peste el” pentru a-l reține.

În urma atacului, cinci persoane au fost spitalizate. Nu se precizează în ce stare se află victimele. Un băiat de 13 ani, rănit în atac, a murit pe patul de spital, a anunțat poliția.

Poliția l-a reținut pe atacator. Presa britanică scrie că acesta are 36 de ani. Motivele atacatorului nu au fost raportate. Oamenii legii nu caută alți suspecți.

Poliția consideră că cazul nu are legătură cu terorismul.

Premierul britanic Rishi Sunak a descris cele întâmplate ca fiind un „incident șocant”. „Gândurile mele sunt alături de cei afectați și de familiile lor”, a menționat prim-ministrul pe X.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: