VIDEO Candidatul PAS la șefia Primăriei Chișinău promite să modernizeze blocurile de locuit și curțile aferente. Planul de acțiune prezentat de Carp
Full Article 3 minutes read

VIDEO Candidatul PAS la șefia Primăriei Chișinău promite să modernizeze blocurile de locuit și curțile aferente. Planul de acțiune prezentat de Carp

Unul dintre angajamentele pe care și le asumă candidatul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al Chișinăului, Lilian Carp, este modernizarea blocurilor de locuit din oraș și a curților acestora. În cadrul unei conferințe de presă susținută pe 11 octombrie, Lilian Carp și-a prezentat planul de acțiune pentru realizarea acestui angajament. Printre altele, planul include un program de investiții pentru pentru proiecte ample de reabilitare a clădirilor de apartamente și curților, măsuri pentru securitatea energetică a blocurilor și schimbarea a circa 400 de lifturi.

Lilian Carp a ales să susțină conferința de presă în curtea unui bloc de locuit de pe bulevardul Iurie Gagarin nr. 5.

Suntem aproape de centrul capitalei, dar, după cum vedeți curtea arată ca după război: căile de acces sunt distruse, mobilierul este într-o stare deplorabilă, e murdar și nesigur, în general, este dezastru. Chișinăul de fațadă pare că s-a schimbat, dar este suficient să intri într-o curte, și nu contează care, sectorul Centru, Botanica, Ciocana, și te-apucă tristețea. Deoarece machiajul urban făcut de primăria-partid se termină aici în curți și ne ciocnim cu o realitate dură, promisiuni nerealizate și minciuni ca de obicei. (…) Dar orașul în care noi trăim, felul cum arată curtea depinde de cum noi votăm o dată la 4 ani. În această curte, ca și în alte sute de curți, vedem indiferența primăriei-partid față de confortul cetățenilor. Promisiunile de a aduce mai mult confort în curți și blocuri s-au înglodat undeva pe drum”, a spus el.

Astfel, dacă va fi ales primar, Lilian Carp a declarat că unul din obiectivele sale va fi reabilitarea blocurilor de locuit din Chișinău și curților aferente, pentru ale face mai sigure și confortabile.

Eu cred că voi, ca și mine, stimați chișinăuieni, v-ați săturat de minciună și proiecte de ochii lumii atât timp cât curțile noastre sunt delăsate. Iată de ce unul dintre cele mai importante angajamente ale mele și echipei PAS ține de confort. Noi vom face un Chișinău cu mai multe curți sigure și confortabile și blocuri unde locatarii nu vor mai arunca banii pe geam pentru căldură”, a menționat acesta.

În acest context, candidatul PAS pentru șefia capitalei și-a prezentat viziunea asupra modernizării blocurilor de locuit și curților acestora. Lilian Carp și-a asumat următoarele angajamente:

– alocarea a 100 de milioane lei asociațiilor de locatari în condominiu pentru reabilitarea blocurilor și curților (repararea căilor de acces în curți, iluminat stradal de tip LED în tot orașul);
– reabilitarea completă a 200 de curți cu locuri de joacă sigure, mobilier nou, parcări amenajate, cu platforme subterane de gunoi;
– înlocuirea a 400 de lifturi din blocurile de locuit;
– inițierea unui program de termoizolare a peste 500 de blocuri;
– lansarea unui program muncipal pentru realizarea proiectelor mai extinse a blocurilor de apartamente;
– introducerea voucherelor energetice pentru tranziția la încălzirea centralizată pe orizontală și termoizolarea blocurilor.

***

Precizăm că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, drintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: