(VIDEO) Casa unui diplomat al Delegației UE, detașat la Chișinău, a fost spartă. Hoții au furat €10 mii și bunuri de preț
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Casa unui diplomat al Delegației UE, detașat la Chișinău, a fost spartă. Hoții au furat €10 mii și bunuri de preț

Casa unui diplomat din cadrul delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a fost spartă. Hoții au furat suma de 10 mii de euro și două obiecte, ale căror valoare se ridică la circa 5 mii de euro. Informația a fost confirmată pentru NM de către șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul IGP Diana Fetco. Inițial, informația despre spargere a fost publicată de către fostul șef-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, cercetat penal și aflat în căutare.

Diana Fetco a confirmat că asemenea caz a fost înregistrat. Potrivit ei, persoanele au sustrat valută în sumă de €10 000 și 2 bunuri de preț, valoarea cărora se estimează la €5 000.

„Nimeni nu a fost amenințat și nici nu a fost aplicată forța fizică, nu a fost văzută absolut nicio persoană care ar fi pătruns în casă, doar a fost depistată lipsa banilor și a bunurilor”, se arată în răspunsul Dianei Fetco, pentru NM.

Referindu-se la acuzațiile lui Gheorghe Cavcaliuc, ofițerul de presă a declarat că cazul nu a fost făcut public la solicitarea victimei.

Diana Fetco a precizat că oamenii legii au întreprins toate acțiunile necesare.

„Avem deja rezultate, dar este prematur să le facem publice”, a comunicat aceasta, adăugând că pe caz a fost pornită o cauză penală pe furt.

Potrivit lui Cavcaliuc, victima este Irina Mihaela Ionascu-Cruceru.

Contactați de reprezentanții NM Delegației UE a confirmat informația furnizată de Diana Fetco și ne-au sugerat să discutăm cu IGP despre acest caz.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: