VIDEO Ceban a obligat viceprimarii și pretorii să urmărească un promo despre vasectomie în debutul ședinței Primăriei
Full Article 3 minutes read

VIDEO Ceban a obligat viceprimarii și pretorii să urmărească un promo despre vasectomie în debutul ședinței Primăriei

Primarul Ion Ceban a început ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău cu un filmuleț informativ al Ministerului Sănătății despre sterilizarea masculină. Edilul a menționat că Moldova are o natalitate scăzută și nu înțelege scopul campaniei. După ce le-a prezentat viceprimarilor și pretorilor o parte din spotul Ministerului, primarul a spus că acțiunile autorităților moldovenești „trezesc amuzament”. 

„Vreau să încep ședința de astăzi despre un subiect care săptămâna trecută, pe deoparte a trezit și amuzament, dar și în continuare demonstrează cât de incompetenți sunt cei care guvernează. Și e foarte trist ceea ce se întâmplă. După ce nu au făcut nimic la nivel de țară, am ajuns să o vedem și pe asta – sterilizarea bărbaților ca și campanie națională”, a spus Ceban.

Prin urmare, el a rugat responsabilii să prezinte o secvență din spotul Ministerului Sănătății despre vasectomie.

„E mai lung acest filmuleț. Ne gândeam foarte mult dacă să-l plasăm, să ajutăm Ministerul Sănătății să distribuie filmulețele sale. Nu zic, poate e ceva bun, de învățat, dar când avem o natalitate scăzută iar noi spunem cât e de bine să sterilizăm moldovenii, atât bărbații cât și femeile, nu știu despre ce vorbește acest lucru”, a spus edilul, după ce au fost prezentate imaginile cu privire la campanie.

De menționat că recent, Ministerul Sănătății a plasat un spot video informativ despre sterilizarea masculină. În reportajul publicat pe pagina de Facebook a instituției, doctorul obstetrician-ginecolog Cătălin Cauș explica ce este vasectomia și în ce caz bărbații apelează la această metodă.

„Sterilizarea masculină – metodă de contracepție. Nu afectează masculinitatea, capacitatea de lucru sau calitatea relațiilor sexuale. Mai multe ne spune medicul obstetrician-ginecolog Cătălin Cauș”, se menționa în mesajul instituției care la scurt timp ar fi fost șters, împreună cu spotul video, de pe rețelele sociale.

UPDATE: Primarul Ion Ceban a comentat știrea NM cu privire la subiectul vasectomiei din debutul ședinței Primăriei.

„Stimați jurnaliști, m-am oferit voluntar pentru a face campanie Ministerului Sănătății. M-am oferit voluntar să arăt câtă prostie încape într-o instituție guvernamentală atunci când avem sute și mii de alte probleme importante în Republica Moldova. (…) Iar toți cei care sunt aici prezenți au peste 18 ani și chiar dacă nu ar avea oricum este în spațiul public acest spot video”, a spus Ceban.

„Sper că nimeni nu s-a simțit obligat în această privință să primească, dacă ceva deconectați audio și video”, s-a adresat el viceprimarilor și pretorilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: