VIDEO „Cer o armă care să ne protejeze casa”. Olena Zelenski, discurs emoționant în fața Congresului american
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Cer o armă care să ne protejeze casa”. Olena Zelenski, discurs emoționant în fața Congresului american

Prima Doamnă a Ucrainei Olena Zelenski s-a adresat Congresului SUA și a cerut congresmenilor să faciliteze transferul rapid al armelor moderne în Ucraina, inclusiv al sistemelor de apărare aeriană.

În timpul discursului ei, prima doamnă a cerut Congresului să ajute la protejarea civililor ucraineni, a copiilor și să ajute să pună capăt unui război sângeros care a luat deja mii de vieți.

„Mă adresez în numele tuturor morților. În numele oamenilor care și-au pierdut brațele și picioarele. În numele oamenilor care sunt încă în viață. În numele celor care se luptă și care își așteaptă rudele, aflate în prima linie. Cer un lucru pe care nu aș fi vrut niciodată sa-l cer – arme. Armele nu sunt pentru a extinde războiul pe pământ străin, ci pentru a-ți proteja casa și dreptul de a te trezi viu în ea. Vă cer apărare aeriană. Pentru ca rachetele să nu omoare copiii din cărucioarele lor, din camerele copiilor și din familii întregi”, a subliniat Prima Doamnă a Ucrainei.

Potrivit istoricilor Congresului, prima doamnă a Ucrainei este prima soție a unui președinte străin din istorie care a luat cuvântul în Congresul SUA. În 1943, prima doamnă a Chinei a ținut un discurs acolo, dar s-a limitat la câteva cuvinte de curtoazie.

De menționat că prima doamnă a Ucrainei Olena Zelenski se află în SUA. Ea s-a întâlnit recent cu prima doamnă a SUA, Jill Biden, la Washington.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести свой вклад в качественную журналистику, поддержав нас на Patreon! Так вы можете стать частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов. Мы предлагаем на выбор 6 вариантов поддержать нас. С нас — эксклюзивный контент и приятные подарочки. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим патроном. Это не сложно, и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: