VIDEO Chirtoacă susține că s-a înregistrat voluntar ca să apere Ucraina de invazia Rusiei
Full Article 1 minutes read

VIDEO Chirtoacă susține că s-a înregistrat voluntar ca să apere Ucraina de invazia Rusiei

Fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă a vorbit într-un interviu pentru presa română despre presupusul plan al lui Vladimir Putin, după invadarea Ucrainei. Acesta a menționat că s-a înregistrat voluntar pentru a lupta în Ucraina, însă a fost pus pe o listă de așteptare, întrucât nu a efectuat stagiul militar anterior.

„Eu am ajuns în Ucraina în această perioadă, m-am și înregistrat ca voluntar, doar că neavând stagiu militar satisfăcut, nu m-au luat direct, m-au pus pe o listă de așteptare. Am participat la aducerea refugiaților… Ucraina ține piept, face față și chiar poate câștiga”, a declarat Chirtoacă.

Ex-primarul a criticat autoritățile de la Chișinău, pentru că nu au făcut declarații mai ferme în care să condamne agresiunea Federației Ruse.

Autoritățile noastre nu propunță cuvântul „Rusia”. S-a spus doar de patru ori „agresiunea rusă”, în rest este doar „războiul din Ucraina”. Iar cuvântul „Putin” n-a fost pronunțat niciodată. De frică și confuzie, ei cred că prin asta ar putea obține clemență din partea regimului de la Kremlin. O precauție exagerată”, a mai spus Chirtoacă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: