VIDEO Coloane de mașini din Ucraina intră în Moldova dinspre punctul de trecere Palanca
Full Article 2 minutes read

VIDEO Coloane de mașini din Ucraina intră în Moldova dinspre punctul de trecere Palanca

Coloane de mașini intră, la acest moment, în Republica Moldova dinspre punctul de trecere Palanca. Majoritatea mașinilor au numere ucrainene. 

De menționat că la punctul de trecere Palanca se înregistrează cozi imense. Zeci de mașini așteaptă la punctul de trecere a frontierei. Situația de la punctul de trecere Palancă și alte puncte de frontieră ale Moldovei poate fi urmărită în timp real pe site-ul Poliției de Frontieră.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Potrivit presei, s-au produs mai multe explozii la Odesa, Kiev, Harkov, Dnepr și Kramatorsk.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață, începând cu ora 8.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina. Șefa statului a anunțat că Guvernul va solicita Parlamentului să declarare stare de urgență în Republica Moldova.

„Solicit cetățenilor Republicii Moldova, care se află în vizită sau ședere în Ucraina, să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentare”, a declarat șefa statului.

Spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis începând cu ora 12:00.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM Război în Ucraina. Principalele evenimente.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: