Candu, după consultările cu Maia Sandu: „Și aceste discuții sunt o mimare” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Candu, după consultările cu Maia Sandu: „Și aceste discuții sunt o mimare” (VIDEO)

„Considerăm că și aceste discuții sunt o mimare”. Despre acest lucru a declarat Andrian Candu, președintele grupului parlamentar „Pro Moldova” după consultările cu șeful statului, Maia Sandu. 

„În demersul pe care l-am propus astăzi doamnei președinte Maia Sandu sunt argumentele juridice și politice de ce considerăm că totul a fost o simulare. În trei luni de zile, majoritatea timpului a fost folosit de doamna Maia Sandu și nu pentru a găsi soluții, dar pentru a bloca”, a spus Candu.

„Legat de acele tentative, ei au venit în parlament să fac jocuri, dar nu să caute voturi ca să fie numiți. Există o majoritate formalizată chiar dacă ne place sau nu. Doamna Maia Sandu ar trebui să facă aceste consultări sincere”, a mai declarat Candu.

Amintim că președinta Maia Sandu a invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, în vederea dizolvării parlamentului. Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială, după ce parlamentul a eșuat pe 25 martie să învestească un nou guvern. Deputații din majoritatea parlamentară, ai PSRM și Platformei „Pentru Moldova”, au boicotat ședința, iar premierul desemnat Igor Grosu nu a fost lăsat să-și prezinte echipa și programul de guvernare.

Precizăm că la începutul ședinței parlamentului din 26 martie, fracțiunea Partidului Socialiștilor și cea a Partidului „ȘOR” au cerut președintei țării Maia Sandu să amâne consultările din cauza că deputații trebuie să participe la ședința parlamentului. Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a propus ca șefa statului să vină în parlament.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: