VIDEO David Davitean a fost eliberat din închisoare. Numele său figura în lista celor 38 de dosare politice menționate de Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

VIDEO David Davitean a fost eliberat din închisoare. Numele său figura în lista celor 38 de dosare politice menționate de Stoianoglo

David Davitean, care a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru tâlhărie, a fost eliberat din închisoare. Decizia a fost prununțată de Curtea de Apel, în data de 6 iunie. Dosarul lui David Davitean face parte din lista celor 38 de dosare pretins politice, menționate în februarie de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

„Instanța casează total decizia Judecătoriei Chișinău sediul Centru și dispune rejudecarea cauzei de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, în alt complet de judecată. Măsura de arestare preventivă se revocă și Davitean David se pune în libertate imediat din arest”, au declarat judecătorii.

Первый политзаключенный благодаря Стояногло выходит на свободу

Первый политзаключённый – David Davitean, выходит на свободу! Это решение произошло благодаря законному наведению порядка и справедливости в прокуратуре Генеральным прокурором Александром Стояногло.У нас есть Право на Справедливость!

Gepostet von Dreptul la Dreptate – Право на Справедливость am Donnerstag, 4. Juni 2020

„Îi mulțumim domnului Stoianoglo, care este un om cinstit, că a creat Comisia și au fost revăzute dosarele”, a declarat mama lui David Davitean imediat după pronunțarea deciziei.

Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile de la data pronunțării.

Amintim că, în februarie, Curtea Supremă de Justiție a trimis la rejudecare dosarul lui David Davitean.

Colegiul penal lărgit al CSJ a constatat că instanța de apel a admis erori. CSJ a remarcat faptul că instanța de apel nu a dat un răspuns motivat la argumentele apărării cu privire la îndepărtarea inculpatului pe tot parcursul examinării cauzei din ședințele de judecată ale primei instanțe. De asemenea, inculpatului și apărării nu i-ar fi fost oferite informații privind acuzarea adusă.

Menționăm că dosarul lui David Davitean face parte din lista celor 38 de dosare pretins politice, care urmează să fie evaluate de către procurori.

Inițial, David Davitean a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Ulterior, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat o nouă hotărâre privind condamnarea acestuia la 13 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: