VIDEO „Din ce bani cetățenii să-și achite facturile?” Partidul „ȘOR” a organizat un flashmob în fața Președinției
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Din ce bani cetățenii să-și achite facturile?” Partidul „ȘOR” a organizat un flashmob în fața Președinției

Reprezentanții Partidului „ȘOR”, în data de 21 ianuarie, înainte de ședința Parlamentului, au organizat un flashmob în fața Președinției Republicii Moldova. Aceștia au ținut discursuri cu privire la criza gazelor naturale, totodată au solicitat ca șefa statului să iasă în fața lor cu explicații în acest sens.

Deputata Marina Tauber a declarat că reprezentanții partidului au venit în fața Președinției pentru a solicita de la președintele Maia Sandu „soluționarea problemelor cetățenilor”.

„Mii de cetățeni deja se adresează la noi cu probleme lor. Este vorba despre creșterea prețului la gaz și alte servicii comunale. Aceste facturi, dar și alte prețuri, care cresc în fiecare zi. Opoziția nu este auzită, nu este ascultată. Chiar și ieri am venit cu mai multe propuneri”, a spus Tauber.

La fel, parlamentara a comunicat despre mesajul președintelui din data de 20 ianuarie. „Doamna președinte Maia Sandu a venit în fața cetățenilor cu un îndemn să fim uniți și consolidați. Întrebarea este din ce bani cetățenii să-și achite facturile în continuare? Sperăm că doamna Maia Sandu va ieși și va explica”, a spus deputata.

În final, Tauber a spus că partidul din care face parte „va continua lupta” și – „astăzi, în Parlament, vom insista în continuare pe proiectele noastre sociale”, a conchis Tauber.

***

În data de 20 ianuarie, președintele Maia Sandu s-a adresat către popor îndemnându-i pe toți să fie solidari în condițiile crizei energetice și ale unui nou val de pandemie: «Noi toți am obosit de crize și ne dorim stabilitate […] Dar trăim într-o perioadă instabilă și nu noi suntem cei care am provocat aceste crize, nici parlamentul, nici guvernul. Trebuie să depășim împreună aceste crize».

La fel, de menționat că în Moldova a fost instituită stare de urgență în sectorul energetic. Propunerea guvernului a fost susținută de majoritatea parlamentară, la ședința extraordinară a parlamentului din 20 ianuarie. Premierul Natalia Gavrilița a declarat că starea de urgență va permite guvernului să ia decizii evitând normele legislative: «Pentru ca și voi, deputații, să aveți gaze naturale».

Premierul a menționat că starea de urgență va permite, printre altele, amânarea plăților TVA de către «Moldovagaz» în sumă de 125 milioane de lei. La fel, guvernul va putea aloca întreprinderii «Moldovagaz» suma de 550 milioane de lei ca avans pentru compensațiile pentru creșterea tarifului la gazele naturale pentru populație. Acești bani vor permite companiei «Moldovagaz» să achite datoriile către «Gazprom» pentru furnizarea de gaze naturale din luna ianuarie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: