VIDEO Dodon a comentat suma de peste 1 mln de lei imputată de ANI: „Nu avem ce ascunde”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Dodon a comentat suma de peste 1 mln de lei imputată de ANI: „Nu avem ce ascunde”

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că Igor Dodon nu a putut să justifice peste 1,1 milioane de lei, obținuți în perioada anilor cât a deținut mandatul de șef de stat. Fostul președinte al Republicii Moldova, actualmente – învinuit și cercetat penal în două cauze penale pe cel puțin șase capete de acuzare, reacționează și spune că nu este de acord că suma de peste un milion de lei nu este justificată. „În judecată noi lucrul acesta o să-l demonstrăm”, a comunicat Dodon. 

„ANI-ul a confirmat prin declarația lor că eu și familia mea nu deținem alte active decât cele declarate oficial. Ce ține de suma de peste un milion de lei care au spus că este nejustificată, noi am venit cu argumentele necesare. Au venit avocații mei cu justificarea acestei sume”, a comunicat Dodon în fața jurnaliștilor.

El a mai spus că „ANI-ul nu a luat în calcul” argumentele aduse – „dar în judecată noi lucrul acesta o să-l demonstrăm”.

„Nu avem ce ascunde, suntem deschiși și suntem gata să punem la dispoziție orice informație”, a conchis el.

Inspectorii de integritate au constat „existența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat în sumă de 1, 175 457, 16 lei pentru anii fiscali 2017, 2018, 2019 între averea dobândită și veniturile obținute în perioada 23.12.2016 – 19.02.2020 de către Igor Dodon, ex-președinte al R. Moldova și membrii familiei sale”. Actul de constatare va fi transmis instanței de judecată în vederea dispunerii încasării în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia.

Fostul președinte figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”. Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarele deschise pe numele său drept „politice”. Potrivit lui, acuzațiile au fost înaintate „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: