(VIDEO) Dodon rămâne în libertate. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Procuraturii
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Dodon rămâne în libertate. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Procuraturii

Ex-președintele țării Igor Dodon rămâne în libertate. Judecătorii Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul Procuraturii, iar decizia este irevocabilă. Hotărârea a fost pronunțată pe 28 noiembrie.

„A fost o încercare ilegală a procurorului de a mă întoarce în arest la domiciliu. Însuși faptul că o astfel de cerere a fost depusă de procurori denotă neprofesionalism”, a declarat Dodon.

Pe 18 noiembrie, Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu. Totuși, acesta are obligația de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile.

Fostul președinte figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarele deschise pe numele său drept „politice”. Potrivit lui, acuzațiile au fost înaintate „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: