VIDEO Doi cetățeni străini vindeau droguri în centrul capitalei. Șeful IGP: „Dintr-un gram de heroină sunt drogați 6-7 consumatori”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Doi cetățeni străini vindeau droguri în centrul capitalei. Șeful IGP: „Dintr-un gram de heroină sunt drogați 6-7 consumatori”

Un cetățean al Tadjikistanului de 42 ani și o ucraineancă de 39 de ani, au fost reținuți în flagrant în timp ce urmau să vândă 1 kg de droguri de tip heroină. Pe piața neagră, valoarea substanței depășește două milioane de lei. Cazul a fost înregistrat la 5 ianuarie curent, anunță Poliția pe 13 ianuarie.

Cei doi au fost reținuți în centrul capitalei, în timp ce urmau să se întâlnească cu persoana căreia să-i transmită substanțele narcotice. Din ghiozdanul femeii a fost ridicat un pachet de culoare galbenă, în care se afla 1 kg de masă solidă de culoare albă, învelită în polietilenă transparentă, expertiza confirmând că este vorba despre heroină.

„Menționăm că dintr-un sigur gram de heroină sunt drogați 6-7 consumatori. Respectiv, puteți calcula câți oameni, preponderent tineri au fost  salvați”, a comunicat Iurie Podarilov, șeful Inspectoratului General al Poliției.

Ambii fac parte dintr-o grupare criminală internațională, specializată în contrabandă cu heroină și intenționau să creeze o rețea de comercializare a heroinei și în Republica Moldova.

Valoarea drogurilor ridicate este de aproximativ 2.400.000 lei, un gram fiind vândut la prețul de 2400 lei către consumatori.

Drogurile au fost transportate pe cale de contrabandă din Federația Rusă. Cele două persoane au primit mandat de arest pentru 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: