VIDEO Doi moldoveni au fost extrădați din Rusia. Indivizii sunt învinuiți de infracțiuni cu caracter sexual inclusiv asupra minorilor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Doi moldoveni au fost extrădați din Rusia. Indivizii sunt învinuiți de infracțiuni cu caracter sexual inclusiv asupra minorilor

Doi moldoveni, care se aflau în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre bărbați este suspectat de viol, iar celălalt – de proxenetism și trafic de minori. 

Poliția a anuțat, pe 11 iulie, că ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu organele de drept ale Federației Ruse, au localizat și reținut doi moldoveni în Federația Rusă, anunțați în căutare internațională.

Un bărbat de 68 ani, originar din raionul Strășeni, anunțat în căutare națională și internațională de către autoritățile de drept ale Republicii Moldova pentru viol, a fost localizat și reținut în Federația Rusă.

Acesta în anul 2020 ar fi abuzat sexual o minoră de 11 ani.

În alt caz, un bărbat de 33 ani, originar din raionul Hîncești, anunțat în căutare internaţională pentru trafic de copii și proxenetism a fost extrădat din Federația Rusă.

Bărbatul este suspectat că în perioada lunilor decembrie 2014 – ianuarie 2015, aflându-se în municipiul Chişinău, acționând împreună şi prin înţelegere prealabilă cu alte persoane au recrutat o minoră pe care au exploatat-o sexual într-un apartament închiriat din Chișinău. Acesta plasa anunțuri pe diverse platforme de publicitate pentru recrutarea potențialilor clienți.

De asemenea, bărbatul este învinuit de faptul că în această perioadă, împreună cu alte persoane, a determinat mai multe tinere să presteze servicii sexuale în diverse apartamente din capitală închiriate de acesta.

Acesta plasa anunțuri pe diverse platforme de publicitate pentru recrutarea potențialilor clienți.

Ambii au fost extrădați din Federația Rusă în Republica Moldova pe cale aeriană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: