(VIDEO) Doi pensionari din Rusia au încercat să incendieze un comisariat militar
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Doi pensionari din Rusia au încercat să incendieze un comisariat militar

Un cuplu de pensionari ruși a fost arestat, după ce bărbatul a încercat să dea foc unui comisariat militar, în timp ce soția sa filma întregul proces. Incidentul a avut loc în orașul Podolsk din Rusia, informează currenttime.tv.

Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, a înmuiat o cârpă într-un recipient cu benzină, a pus-o pe pervazul comisariatului și i-a dat foc. Soția sa, în vârstă de 76 de ani, a filmat momentul de la distanță. 

Cuplul nu a reușit să își ducă la bun sfârșit planul, pentru că a fost observat de un echipaj de patrulare, care trecea prin zonă. 

Focul a reușit să cuprindă doar fereastra biroului și a fost stins rapid. Cei doi pensionari au fost reținuți. Motivul invocat de aceștia nu a fost făcut public.

În Rusia, peste 50 de birouri de înrolare militară au fost incendiate de la începutul invaziei masive a Ucrainei de către armata rusă, inclusiv în regiunile Voronej, Omsk, Rostov și Moscova. În mai multe regiuni au fost deschise dosare penale.

Recent, autoritățile ruse au declarat că incendierea comisariatelor militare va fi calificată drept „act de terorism”, infracțiune pedepsită cu până la 15 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: