VIDEO Donald Tusk predă ștafeta lui Charles Michel. Și-a încheiat mandatul cu o cursă de alergare
Full Article 2 minutes read

VIDEO Donald Tusk predă ștafeta lui Charles Michel. Și-a încheiat mandatul cu o cursă de alergare

Donald Tusk își ia rămas bun de la funcția de șef al Consiliului European. Vineri, 29 noiembrie, împuternicirile au fost preluate, în mod oficial, de către Charles Michel, informează Euronews. Donald Tusk a marcat momentul printr-o înregistrare video pe care a distribuit-o pe pagina sa de Facebook. 

În filmuleț, Donald Tusk, îmbrăcat în echipament sportiv, aleargă pe aleile unui parc, apoi prin orașe și pe măsură ce aleargă întâlnește imagini-amintiri din mandatul lui, însoțite de explicații ale acestor momente-cheie:

„Cinci ani au trecut așa de repede. Am alergat la 48 de curse cu liderii europeni. Luând pulsul Europei. Menținând relații bune cu vecinătatea Europei. Concurând pentru locul Europei în lume. Un sprint pentru salvarea planetei. E timpul să-mi iau la revedere”, sunt mesajele care apar în timpul înregistrării video.

Filmulețul este însoțit de următorul mesaj: „Ce cursă! După cinci ani, e timpul să merg mai departe. Îi predau clopoțelul de președinte al Consiliului European lui Charles Michel. Să ai curaj, Charles!”.

Pe pereții clădirii din Bruxelles apar și mesaje video de la alți lideri europeni:

„Ai fost un președinte minunat”, îi transmite italianul Giuseppe Conte.

„O să ne lipsească tweet-urile tale”, îi spune în poloneză președintele Franței, Emmanuel Macron.

„O să ne fie dor de tine”, îi mărturisește Leo Varadkar, premierul Irlandei.

Filmulețul, care se intitulează „Run” (Cursa), se încheie cu Donald Tusk făcând un gest de salut cordial de la masa unde au loc summiturile UE.

Donald Tusk are 62 de ani și fost premier al Poloniei timp de șapte ani. Recent, acesta a fost ales președinte al Partidului Popular European.

Predecesorul lui Tusk, Charles Michel, va prelua mandatul de președinte al Consiliului European la 1 decembrie 2019. În vârstă de 43 de ani, este licențiat în drept și are o bogată activitate administrativă, fiind, de-a lungul carierei sale politice primar, ministru, premier.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: