VIDEO „Este despre ce țară construim pentru noi și pentru copiii noștri”. Maia Sandu a dat stat campaniei de împădurire
Full Article 1 minutes read

VIDEO „Este despre ce țară construim pentru noi și pentru copiii noștri”. Maia Sandu a dat stat campaniei de împădurire

Șefa statului a anunțat pe 8 noiembrie începutul campaniei de împădurire din această toamnă.  Acțiunea va avea loc începând cu 11 noiembrie, în cadrul Programului național de împădurire. În total, în acest an va fi plantată și regenerată pădure pe 7 mii de hectare.

„Avem nevoie de mai multe păduri, ca să avem apă mai multă, fântâni și râuri, aer mai curat, un sol mai roditor. De aceea am lansat și promovez Programul național de împădurire.„ Eu cred că noi suntem generația care va reîmpăduri Moldova”, a spus Maia Sandu.

Primăvara trecută, au fost deja plantați puieți și regenerată pădure pe 3 mii de hectare de terenuri din fondul forestier, iar în următoarele săptămâni vor fi sădiți puieți pe 4 mii de hectare, care aparțin de 168 de primării din întreaga țară.

Harta terenurilor pentru întreaga campanie de împădurire din această toamnă (noiembrie-decembrie) poate fi accesată aici – Generația pădurii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: