VIDEO Ex-premierul Ucrainei și alți politicieni de rang înalt, surprinși la odihnă în țări exotice în plin război
Full Article 3 minutes read

VIDEO Ex-premierul Ucrainei și alți politicieni de rang înalt, surprinși la odihnă în țări exotice în plin război

Potrivit jurnaliștilor de la Ukrainskaea Pravda, politicienii și oamenii de afaceri ucraineni preferă să se odihnească pe coasta Golfului Persic, pentru că acolo nimeni nu se interesează de unde provin mijloacele lor financiare. Oamenii de afaceri, politicienii și deputații ucraineni merg în vacanță în stațiunile din Emiratele Arabe Unite, în pofida războiului din țara lor. Unii dintre liderii ucraineni s-au mutat acolo cu traiul. 

Într-o investigație a Ukrainskaea Pravda se menționează că s-au stabilit în Dubai deputații Natalia Korolevskaea și Iurii Solod din partidul, interzis în Ucraina, „Оппозиционная платформа — За жизнь” (Platforma de opoziție – Pentru viață). Împreună cu ei ar fi și fiul lor.

Ar locui în Dubai și antreprenorul și deputatul Vadim Stolar, care s-a retras din partidul „Platforma de opoziție – Pentru viață” anul trecut. Tot în orașul din Emiratele Arabe Unite ar locui și multimilionarul Valerii Horoșkovskii și fostul deputat de la „Партия регионов” (Partidul Regiunilor) Vilen Șatvorean.

Potrivit investigației, periodic, în Emiratele Arabe Unite vine și deputatul ucrainean Suto Mamoean, care anterior a fost membru al „Platformei de opoziție – Pentru viață”.

Pe coasta Golfului Persic îi place să se odihnească, cu familia, și deputata dar și liderul fracțiunii „Батьківщина” (Acasă) Iulia Timoșenko. Politicianul ucrainean a fost văzut în ianuarie la vila hotelului de 5 stele „Kempinski” pe insula artificială Palm Jumeirah din Dubai, alături de soțul ei și nepoți. 

După cum se menționează Timoșenko este prudentă, ea niciodată nu apare în public, dat fiind faptul că sunt mulți turiști. De asemenea se precizează că Timoșenko se urcă în mașină nu pe stradă, ci într-o parcare închisă. 

Când jurnaliștii au observat-o pe plajă, pe 5 ianuarie, și au început să o filmeze politicianul s-ar fi retras imediat. Cinci zile mai târziu, Timoșenko a revenit în Ucraina.

Sursele Ukrainskaea Pravda spun că fiica fostului premier al Ucrainei, împreună cu familia ei, s-a mutat în Dubai, înainte de începerea războiului. La fel se menționează că fiica lui Timoșenko vizitează ocazional diferite țări europene.

În Emiratele Arabe Unite periodic ar ajunge și prezentatorul ucrainean de televiziune Savik Șuster.

Potrivit jurnaliștilor de la Ukrainskaea Pravda, în Emirate, politicienii ucraineni se simt în siguranță, deoarece nimeni nu se interesează de sursa veniturilor acestora.

Anterior, jurnaliștii de la Ukrainskaea Pravda au efectuat o altă investigație despre acum își petrec timpul în Monaco, Nisa și Monte Carlo oamenii de afaceri din Ucraina. În urma investiției, Biroul de Investigații de Stat al Ucrainei a deschis o procedură penală cu privire la plecarea ilegală a unor înalți oficiali ucraineni în străinătate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: