(VIDEO) Fostul premier al Japoniei a fost împușcat în timpul unui eveniment politic
Full Article 50 second read

(VIDEO) Fostul premier al Japoniei a fost împușcat în timpul unui eveniment politic

Fostul prim-ministru al Japoniei Shinzo Abe a fost împușcat în timpul unui eveniment politic, informează postul de televiziune NHK.

Potrivit surselor postului de televiziune, politicianul a fost împușcat în spate și transportat la spital cu elicopterul.

Potrivit primelor informații, fostul prim-ministru al Japoniei a suferit un stop cardiac și îi sunt afectați plămânii.

Atacatorul a fost reținut. Acesta are 41 de ani. Motivele deocamdată nu au fost făcute publice.

Abe a participat la un eveniment în orașul Nare, în susținerea Partidului Liberal-Democrat, pe care l-a condus anterior.

Amintim că Shinzo Abe a demisionat în august 2020, după ce timp de 8 ani a fost premierul Japoniei. Anterior, a deținut funcția în perioada 2006-2007. În septembrie 2020, Parlamentul nipon l-a învestit în funcția de prim-ministru pe Yoshihide Suga. Din octombrie 2021, prim-ministrul Japoniei este Fumio Kishida.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: