VIDEO Fulgerări misterioase pe cerul din Kiev. Declarația autorităților ucrainene și precizările NASA
Full Article 2 minutes read

VIDEO Fulgerări misterioase pe cerul din Kiev. Declarația autorităților ucrainene și precizările NASA

Un fulger strălucitor a fost observat pe cer deasupra Kievului. Imaginile au fost surprinse în seara de 19 aprilie. Autoritățile capitalei Ucrainei au declarat că ar fi vorba despre căderea unui satelit spațial NASA. Cea din urmă a negat informația. 

UPDATE (10:10) Centrul principal de control special al Ucrainei a publicat o precizare cu privire la flash-urile puternice, observate în noaptea de 20 aprilie, pe cerul de deasupra Kievului. Potrivit experților, luminile respective constituie „un eveniment acustic de mare energie”. Potrivit experților, cel mai probabil, lumina s-a datorat intrării unui corp spațial în straturile dense ale atmosferei, provocând flash-uri și explozii, ale căror epicentru se presupune a fi în regiunea Kievului.

Știrea inițială

NASA a respins ipoteza că fulgerările misterioase observate pe cer deasupra Kievului, seara târziu, este asociată cu căderea satelitului.

Obiectul care cade strălucind a fost văzut în mai multe locații din Kiev. Imediat după aceasta s-au auzit alarmele de raid aerian.

„În jurul orei 22:00, pe 19 aprilie, pe cerul din Kiev a fost observată strălucirea unui obiect aerian. Potrivit informațiilor preliminare, a fost rezultatul căderii unui satelit spațial NASA pe pământ”, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, relatează BBC.

La începutul acestei săptămâni, NASA a anunțat că satelitul de cercetare RHESSI va intra miercuri în atmosfera pământului. Acest satelit, conceput pentru a studia erupțiile solare, a fost lansat pe orbita joasă a pământului în 2022 și dezafectat în 2018.

Însă, potrivit purtătorului de cuvânt NASA, satelitul era încă pe orbită atunci când fulgerul de lumină a fost observat deasupra Kievului.

NASA și Departamentul de Apărare al SUA continuă să urmărească mișcarea RHESSI, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Anterior, comunitatea științifică Alpha Centauri declara că traiectoria căderii acestui satelit va fi departe de teritoriul Ucrainei. Potrivit oamenilor de știință, cea mai probabilă presupunere ar fi că focarul a fost cauzat de căderea unui meteorit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: