VIDEO Grigorișin își anunță candidatura pentru următoarele alegeri din partea Partidului Schimbării
Full Article 2 minutes read

VIDEO Grigorișin își anunță candidatura pentru următoarele alegeri din partea Partidului Schimbării

Primarul municipiului Bălți, Nicolae Grigorișin, și-a anunță candidatura pentru următoarele alegeri locale din partea Partidului Schimbării. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă din 3 februarie. 

„La alegerile locale din 2022, am câștigat pentru că ne-au susținut bălțenii și astăzi ne aflăm în slujba orășenilor. Totuși, cred că ați văzut cum atunci că președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, m-a susținut atunci. Îi sunt recunoscător pentru acest lucru. Anunț oficial că la alegerile locale din 2023 voi candida din partea Partidului Schimbării”, a declarat Nicolae Grigorișin.

Totodată, liderul Partidului Schimbării susține că Grigorișin este singurul politician care „poate lupta cu mafia lui Șor”.

„Indiferent de vă place sau nu de Grigorișin, nici în 2022 și nici în 2023 nu există un candidat mai bun, care să facă față grupărilor corupte. În anul 2023 trebuie să privim în viitor, iar viitorul nostru poate fi asigurat doar prin unitate”, a spus Ștefan Gligor.

Potrivit profilului realizat de RISE Moldova, din 2015 și până în 2018, Grigorișin a fost consilier municipal la Bălți din partea Partidului Nostru. Apoi devine primar al mun. Bălți, după ce, în mai 2018, a candidat la alegerile locale anticipate.

În urma alegerilor locale din 2019, primar al mun. Bălți a fost ales Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, iar lui Nicolai Grigorișin i-a revenit funcția de viceprimar.

În decembrie 2021, în cadrul alegerilor locale noi pentru funcția de primar de Bălți, organizate ca urmare a demisiei lui Renato Usatîi din postul respectiv, Grigorișin a fost reales la cârma municipiului. 

Pe 25 ianuarie 2023 primarul de Bălți spunea că încă nu a decis dacă va concura la următorul scrutin ca și candidat independent sau pe lista unui partid.

Potrivit noului Cod Electoral intrat în vigoare la 1 ianuarie, în 2023 alegerile locale generale ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: