VIDEO Igor Dodon a fost scos din casă de mascați, după mai multe ore de percheziții
Full Article 2 minutes read

VIDEO Igor Dodon a fost scos din casă de mascați, după mai multe ore de percheziții

Fostul președinte Igor Dodon a fost scos din casă, unde a avut loc percheziții pe tot parcursul zilei. În fața casei lui Dodon, mai mulți susținători au scandat „Libertate/nu ne vom preda”, „Libertate”. Pe de altă parte, unii oameni strigau că acesta trebuie să ajungă la închisoare.

Un microbuz special a ajuns acasă la Dodon. Fostul președinte a fost condus în el sub escortă. Cel mai probabil, va fi dus la centrul de detenție al Centrului Național Anticorupție.

Pe 24 mai, procurorii anticorupție, în comun și cu suportul ofițerilor CNA și SIS, au descins cu percheziții pe mai multe adrese în cauza penală numită generic „Kuliok”, în total fiind supuse perchezițiilor 10 imobile și 3 automobile.

În cadrul anchetei sunt cercetate fapte cu privire la îmbogățirea ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de patrie, care au avut loc începând cu anul 2014 până în prezent, inclusiv evenimentele care au fost vizate în imaginile video publicate în mass-media și rețelele de socializare.

Procuratura Anticorupție precizează că, în rezultatul percheziției, au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace bănești în valută națională și străină, contracte, chitanțe, documente, recipise. Acestea au fost ridicate și urmează a fi investigate, pentru a se stabili dacă au tangență cu îmbogățirea ilicită.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: