VIDEO Imagini false cu demnitari de stat și apel către cetățeni de a „investi”. O nouă schemă pusă la cale de escroci
Full Article 2 minutes read

VIDEO Imagini false cu demnitari de stat și apel către cetățeni de a „investi”. O nouă schemă pusă la cale de escroci

O nouă formă de escrocherie este răspândită în mediul online. Despre aceasta au raportat polițiștii. Potrivit oamenilor legii, escrocii creează profiluri false și distribuie imagini video trucate cu demnitari de stat și reprezentanți ai instituțiilor bancare. Iar cetățenii sunt îndemnați să se înregistreze pe link-uri suspecte și să investească sume mari de bani pe o așa-zisă platformă de investiții. Polițiștii au recomandat cetățenilor să ignore postările și să raporteze cazurile, menționând că acestea „sunt acțiuni infracționale de estorcare a mijloacelor financiare și înșelăciune a populației”. 

Poliția a atenționat cetățenii, pe 30 noiembrie, că în mediul online este răspândită o nouă formă de escrocherie.

Escrocii creează diverse profiluri false și distribuie imagini video trucate cu demnitari de stat, precum și reprezentanți ai instituțiilor bancare. Infractorii cibernetici, folosind în mod abuziv imaginea și logo-ul instituțiilor, îndeamnă populația să se înregistreze pe link-uri suspecte. Ulterior, utilizatorii sunt determinați să investească sume mari de bani pe o așa-zisă platformă de investiții, în vederea obținerii dividendelor, ceea ce este complet fals”, au comunicat oamenii legii.

Polițiștii au adăugat că „acestea sunt acțiuni infracționale de estorcare a mijloacelor financiare și înșelăciune a populației”.

Recomandăm cetățenilor să ignore aceste postări cu conținut dubios, să nu acceseze link-uri necunoscute și să raporteze cazurile la Poliție. Fiți vigilenți! Informați-vă doar din surse sigure și autorizate”, se arată într-o declarație a Poliției Republicii Moldova.

Polițiștii au prezentat și un video fals în care apare șefa statului Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: