VIDEO Împușcături în capitala Sudanului. O grupare paramilitară a preluat controlul asupra aeroportului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Împușcături în capitala Sudanului. O grupare paramilitară a preluat controlul asupra aeroportului

În mai multe cartiere din Khartoum, capitala Sudanului, și în vecinătatea orașului s-au auzit împușcături, iar pe străzi sunt instalații de artilerie și vehicule blindate. Informația a fost comunicată pe 15 aprilie de Reuters. 

Meduza scrie că în capitala Sudanului a avut loc o ciocnire între armată și Forța de Sprijin Rapid. Cea din urmă a spus că armata țării a înconjurat una dintre bazele forțelor din Khartoum și au tras cu diferite tipuri de arme în ea.

Forțele speciale au mai declarat că au preluat controlul bazei Merowe din nordul țării, precum și Aeroportul Internațional Khartoum. Potrivit presei, aeroportul a încetat să lucreze. 

La rândul lor, reprezentanții armatei Sudanului au acuzat forțele speciale de atacul unor tabere ale armatei din mai multe regiuni.

În 2019, Forța de Sprijin Rapid și armata din Sudan au participat împreună la o lovitură de stat militară în țară. Atunci președintele Omar al-Bashir, care a condus țara timp de 30 de ani, a fost înlăturat de la putere. Doi ani mai târziu, în octombrie 2021, a avut loc o altă lovitură de stat în Sudan cu participarea forțelor speciale și a armatei. 

Acum, armata țării și grupurile pro-democratice cer integrarea Forței de Sprijin Rapid în forțele armate. Negocierile la acest subiect au devenit o sursă de tensiune, din cauza căreia la începutul lunii aprilie a fost din nou amânată semnarea unui acord între Consiliul Suveran al Sudanului și opoziția privind crearea unei autorități civile de tranziție în țară. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: