(VIDEO) În sorți și tricou, Lavrov a comentat starea sa de sănătate: Și despre Putin de 10 ani se tot spune că e bolnav
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) În sorți și tricou, Lavrov a comentat starea sa de sănătate: Și despre Putin de 10 ani se tot spune că e bolnav

Ministrul de externe al Federației Ruse Serghei Lavrov susține că informațiile apărut pe 14 noiembrie în presa internațională, privind spitalizarea sa, ar fi false. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a publicat un video ca să demonstreze că Lavrov este sănătos. 

Agenția Associated Press a publicat în dimineața de 14 noiembrie o știre despre faptul că ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ar fi fost spitalizat la scurt timp după ce a ajuns pe insula Bali din Indonezia, unde se desfășoară summitului G20.

Potrivit datelor furnizate de trei surse independente din cadrul guvernului indonezian, Lavrov ar fi avut probleme cu inima. Oficial nu a fost anunțată presupusa sa spitalizare.

După materialul publicat de AP, secretarul de presă al MAE-ului rus Maria Zaharova a anunțat că ministrul se simte bine. „Stăm aici cu Serghei Victorovici în Indonezia, citim știrile și nu ne vine să credem ochilor: cică e spitalizat. Evident, este culmea fake-urilor”, a scris Zaharova pe Telegram.

La scurt timp, Zaharova a publicat și un video în care Lavrov stă pe verandă în sorți și mocasini. Acesta a calificat informația despre spitalizarea sa drept „loc politic” și a îndemnat jurnaliștii să fie „mai onești”.

„Și despre președintele nostru se spune deja de 10 ani că er fi bolnav”, a spus Lavrov.

Guvernatorul Bali, citat de agenția Reuters, a declarat că, într-adevăr, ministrul rus de Externe a fost în spital, duminică. Acesta ar fi fost examinat de medici, după care a părăsit instituția medicală „în stare bună”. Lavrov și MAE-ul rus nu au comentat această declarație.

Serghei Lavrov este șeful Delegației ruse la summitului G20, care își începe lucrările, la Bali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: