(VIDEO) Incendiu la Palatul Versailles din Franța. În ce stare se află exponatele din clădire?
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Incendiu la Palatul Versailles din Franța. În ce stare se află exponatele din clădire?

Un incendiu a izbucnit la Palatul Versailles din Franța, pe 11 iunie. Din fericire, flăcările au fost stinse repede și nimeni nu a avut de suferit.

Imagini video apărute în mediul online arată un nor de fum care se ridică deasupra acoperișului Palatului Versailles.

După izbucnirea incendiului, toți vizitatorii au fost evacuați din clădire. Potrivit presei franceze, incendiul a fost stins repede: 97 de pompieri au fost mobilizați pentru a face acest lucru.

Iar serviciul de presă al palatului a comunicat că niciun exponat expus nu a fost deteriorat de flăcări.

Precizăm că Palatul Versailles este o clădire de importanță națională în Franța. Acesta fost reședința principală a mai multor regi ai țării, de la Ludovic al XIV-lea la Ludovic al XVI-lea. În 1979, Palatul Versailles fost înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Anual, palatul este vizitat de circa 15 milioane de oameni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: