VIDEO Invitați să investească bani. Cum un contabil și un medic din Moldova au fost lăsați fără 2,5 milioane lei
Full Article 2 minutes read

VIDEO Invitați să investească bani. Cum un contabil și un medic din Moldova au fost lăsați fără 2,5 milioane lei

Oamenii legii au reținut un bărbat care în vara și toamna anului 2022 a lăsat fără 2,5 milioane lei un contabil-șef și medic-șef, pe care i-a invitat să investească bani prin intermediul unei platforme pe internet. 

Bărbatul reținut are 36 de ani și este din Chișinău, iar anterior își ispășise pedeapsa pentru o altă escrocherie, cu suspendarea executării pedepsei.

Acesta a fost contactat de victime – o femeie de 60 de ani și un bărbat de 65 de ani – în baza publicității primite pe o rețea de socializare și pe poșta electronică.

Potrivit polițiștilor, bărbatul i-a asigurat că dacă vor investi bani în cumpărarea acțiunilor unor companii cu renume mondial, care momentan ar fi avut o valoare redusă, ulterior le-ar fi putut vinde la un preț mult mai mare, ceea ce le-ar fi generat venituri fabuloase.

Mai mult, bărbatul i-a și „ajutat” de la distanță, prin aplicație dedicată, să-și creeze cont pe „platforma de investiții” în cauză.

Aceștia au fost de acord și au investit banii personali, dar și sume împrumutate, însă fără ca să semneze vreun document în acest sens.

„După trei luni, însă, aceștia au realizat că au devenit victime ale unei scheme infracționale și au întrerupt investițiile, pentru ca ulterior să-l denunțe autorităților”, susțin polițiștii.

După reținerea bărbatului, procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut plasarea în arest a acestuia.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: