(VIDEO) Ion Ceban vrea relații bune cu europenii? Edilul a propus să ajute la organizarea summitului UE cu 47 de președinți și premieri
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Ion Ceban vrea relații bune cu europenii? Edilul a propus să ajute la organizarea summitului UE cu 47 de președinți și premieri

Primarul Ion Ceban informează că va transmite o solicitare către Guvern prin care va propune autorităților publice centrale să-și unească eforturile pentru cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023, la Chișinău. Edilul susține că este gata să depună „maxim efort pe partea de infrastructură și logistică” pentru ca evenimentul să corespundă „unui înalt standart”. Declarațiile au fost făcute pe 16 ianuarie în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei. 

„Cred că ar fi foarte bine ca împreună cu Guvernul să ne îngrijim ca de la Aeroport și până la destinațiile de bază unde vor ajunge oaspeții de înalt rang. Să avem amenajate zonele, să fie cât se poate de bine organizat totul în acest sens. Suntem gata să depunem maxim eforturile ca pe partea de infrastructură, logistică și alte componente importante, oaspeții să se simtă ca la ei acasă și să aibă impresii pozitive despre toți noi, despre Republica Moldova și Chișinău. Vom transmite în această săptămână către autoritatea publică centrală, către Guvern să ne unim eforturile pentru a interveni în organizarea și desfășurarea pe partea de logistică și infrastructură începând de la trafic, drum, trotuare, zone și tot ce este necesar pentru a corespunde unui standart înalt și în premieră în general când un astfel de foorum internațional atât de mare va fi desfășurat în Republica Moldova. Felicit autoritatea centrală, dar și cetățenii”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023, la Chișinău. Informația a fost confirmată de administrația prezidențială, pe 12 ianuarie.

O invitație oficială în acest sens a fost semnată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Consiliului European, Charles Michel, și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată anul trecut, la inițiativa Președintelui Franței, Emmanuel Macron. Prima reuniune a CPE a avut loc la Praga în octombrie 2022.

Totodată, amintim că adresarea vicepremierului Andrei Spînu în judecată împotriva primarului capitalei Ion Ceban a fost pusă pe rol. Prima ședință a fost planificată pentru data de 28 martie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: