VIDEO Jurnaliștii i-au cerut socoteala lui Vlah pentru petrecerea de €4000 de la Chișinău: „Urmează și altele, la Comrat”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Jurnaliștii i-au cerut socoteala lui Vlah pentru petrecerea de €4000 de la Chișinău: „Urmează și altele, la Comrat”

Irina Vlah a dat acum cinci zile o recepție la sfârșitul celui de-al doilea mandat de guvernator al Autonomiei Găgăuzia. Evenimentul a avut loc la un restaurant de lux din Chișinău. Închirierea unei sale în acest restaurant ajunge să coste, potrivit Nokta, patru mii de euro. Întrebată cine a plătit pentru organizarea evenimentului, care a reunit diplomați, oameni de afaceri, experți, dar și jurnaliști în capitală, Irina Vlah a evitat să răspundă, sugerând jurnaliștilor să ceară un răspuns de la Departamentul de Relații Externe al Comitetului Executiv.

„Întrebați Comitetul Executiv, ei sunt organizatorii”, a declarat Irina Vlah pentru Nokta, după ce a fost întrebată din ce bani a fost organizat evenimentul de la Chișinău.

Bașcanul Găgăuziei a menționat că recepția a fost organizată de către Departamentul de Relații Externe al Comitetului Executiv, în contextul în care la întâlnire au fost invitați ambasadori. Întrebată de ce evenimentul a fost organizat, totuși, la Chișinău, și nu la Comrat, Vlah a precizat că a trebuit să mulțumească diplomaților, dar și oamenilor de afaceri, pentru contribuția adusă de aceștia în Găgăuzia.

Evenimente similare, spune Vlah, vor fi organizate și la Comrat. Întrebată din ce bani, guvernatoarea a zis: „pe cheltuiala nimănui, întâlnirile din Găgăuzia sunt fără valoare”.

Amintim că Irina Vlah a dat o petrecere la Chișinău, pe 26 iunie, la sfârșitul celui de-al doilea mandat bașcan. La eveniment au fost invitați ambasadori, oameni de afaceri și jurnaliști. În discursul rostit în fața invitaților, Vlaha a declarat că nu a irosit în zadar timpul în care a ocupat funcția de bașcan al Găgăuziei, dar că l-ar fi folosit eficient.

Precizăm că Irina Vlah a câștigat alegerile în UTA Găgăuzia, în 2015 și 2019. Conform legii, Vlah nu mai putea candida pentru al treilea mandat. Bașcanul ales al Găgăuziei este Evghenia Guțul, care a fost aleasă pe listele Partidului „ȘOR” – scos recent în afara legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: