VIDEO Kadîrov neagă informațiile că ar fi bolnav. Imaginile și mesajul, postate pe contul său 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Kadîrov neagă informațiile că ar fi bolnav. Imaginile și mesajul, postate pe contul său 

Liderul cecen Ramzan Kadîrov neagă informațiile că ar fi bolnav. Pe canalul său de Telegram, Kadîrov apare în timp ce se plimbă pe o alee. Iar imaginile video sunt însoțite de un text, în care lider cecen îi îndeamnă pe toți cei „care nu pot distinge adevărul de minciună, pe internet, să facă o plimbare la aer curat” și „să-și aducă gândurile în ordine”. 

Îi sfătuiesc cu tărie pe toți cei care nu pot distinge adevărul de minciună, pe internet, să facă o plimbare la aer curat, să-și aducă gândurile în ordine. Ploaia este minunat de revigorantă”, a scris Kadîrov, atașând și imagini cum se plimbă pe o alee. 

Potrivit BBC, despre o deteriorare bruscă a sănătății liderului cecen au scris mai multe surse pe internet, în seara zilei de joi. A scris și canalul de Telegram de opoziție NIYSO. Se menționa că liderul cecen ar fi intrat în comă. 

Ulterior, publicația ucraineană „Obozrevateli” a scris, cu referire la surse din diaspora cecenă, că Ramzan Kadîrov se află în comă de câteva zile și că a fost adus cu avionul la Moscova, însă acolo nu l-au putut ajuta. Iar reprezentantul Direcției principale de informații a Ucrainei Andrei Iusov a spus, pentru „Obozrevateli”, că vechile boli ale lui Kadîrov s-ar fi agravat și că liderul cecen se află în stare gravă. 

Iar după ce liderul cecen a publicat imagini de la plimbare – pe 17 septembrie, activistul de opoziție Abubakar Iangulbaev a scris despre moartea lui Kadîrov.

După cum a observat publicația Agenstvo, într-unul dintre cele două video-uri publicate de Kadîrov poate fi observată o clădire similară cu reședința sa din Groznîi. În imaginile postate de Kadîrov plouă, iar el poartă o scurtă. Jurnaliștii au precizat că potrivit meteorologilor, în capitala Ceceniei într-adevăr vremea duminică este ploioasă, iar temperatura aerului este de aproximativ 16 grade.

Totuși, Agenstvo a menționat că ultimele imagini video cu liderul cecen, în care poate fi stabilită ora filmărilor, au apărut pe conturile sale și pe canalul de stat republican în urmă cu mai bine de două săptămâni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: