(VIDEO) Louis Vuitton, din nou în centrul unui scandal, din cauza unei reclame cu litera „V” și culorile steagului Rusiei
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Louis Vuitton, din nou în centrul unui scandal, din cauza unei reclame cu litera „V” și culorile steagului Rusiei

Casa de modă franceză Louis Vuitton a folosit culorile roșu, albastru și alb, precum și litera latină V în noul său spot publicitar. Consilierul administrației prezidențiale de la Kiev Mihail Podoleak susține că Louis Vuitton „s-ar juca cu simbolurile agresiunii”, scrie rbc.ua

Deși există mai multe state ale căror drapel este format din culorile albastru, roșu și alb, de exemplu Franța, Croația, Țările de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Paraguaya, Mihail Podoleak a pus accent pe simbolurile interzise „V și Z”.

„De mai bine de un an, Rusia ucide ucraineni în Europa folosind tricolorul și svastica V/Z. O casă de modă de elită care îi vizează pe „bogații ruși” a decis să se joace public cu simbolurile agresiunii. Luxul miroase mai bine când este acoperit cu sânge, nu-i așa, Louis Vuitton?”, a scris Podoleak pe Twitter.

Pe de altă parte, apărătorii casei de modă amintesc că și steagul Franței are aceleași culori, iar „V” simbolizează însăși denumirea „Louis Vuitton”.

Amintim că, Louis Vuitton a lansat în martie 2022 o colecție de bijuterii care a revoltat rețeaua. Utilizatorii Instagram s-au declarat împotriva acestui design, deoarece literele simbol Z și V sunt folosite de ocupanții ruși pe vehiculele lor.

Podoleak spunea anterior că Uniunea Europeană ar trebui să impună sancțiuni împotriva companiilor internaționale care își continuă activitatea în Rusia.

Potrivit lui Podoleak, doar 9% din companiile globale au părăsit piața rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: