VIDEO Maia Sandu face apel la bunătatea moldovenilor, în ajunul Zilei Independenței: „Suntem o țară mică cu inimă mare”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu face apel la bunătatea moldovenilor, în ajunul Zilei Independenței: „Suntem o țară mică cu inimă mare”

Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj adresat moldovenilor în ajunul celei de-a 31 aniversări de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Șefa statului a amintit de unitatea și bunătatea de care a dat dovadă poporul moldovean în cele șase luni de război ruso-ucrainean, îndemnându-i pe moldoveni să nu uite, să păstreze și să amplifice această imagine. „Suntem o țară mică cu inimă mare”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

„Acum șase luni, liniștea vecinilor noștri ucraineni a fost spulberată de un război crunt, care continuă să le distrugă satele și orașele, și să răpească vieți omenești. Din prima zi, oamenii din Moldova au respins răul războiului și și-au deschis larg casele și inimile pentru copiii, femeile și bătrânii Ucrainei, care fugeau din calea distrugerii și a morții. Am demonstrat astfel nouă înșine și lumii întregi, printr-o solidaritate de admirat, că suntem gata să-i ajutăm pe cei, cărora le este mai greu decât nouă. Iar faptele noastre au arătat că suntem o țară mică cu inimă mare”, a scris președinta Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În preajma Zilei Independenței Republicii Moldova, șefa statului a îndemnat poporul moldovean să nu uite, să păstreze și să amplifice această „imagine de unitate și bunătate”.

„Această imagine pe care o avem astăzi despre noi ca popor și ca țară – ea ne spune că putem conta unii pe alții”, a mai spus șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: