(VIDEO) Maia Sandu, întrevedere cu Dereck J. Hogan la Președinție: „Bun venit la Chișinău”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Maia Sandu, întrevedere cu Dereck J. Hogan la Președinție: „Bun venit la Chișinău”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Dereck J. Hogan, asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA și fost Ambasador al SUA în țara noastră. Subiectele discuției au vizat dialogul strategic bilateral Moldova – SUA precum și situația politică și de securitate din țară și regiune, potrivit comunicatului de presă publicat de Președinție.

Președinta Maia Sandu a reiterat importanța acțiunii Departamentului Trezoreriei SUA de a sancționa nouă persoane și 12 entități, asociate cu corupția mare și cu influența Kremlinului în treburile noastre interne. În context, șefa statului a subliniat că ne dorim o cooperare și mai strânsă în ceea ce privește asistența judiciară în materie penală, inclusiv în procesul recuperării banilor publici furați de la cetățenii Republicii Moldova.

De asemenea, șefa statului a apreciat contribuția guvernului american la dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperare și a mulțumit fostului ambasador pentru sprijinul important oferit de către SUA în reformele politice, economice și anticorupție, aprofundarea integrării europene, precum și pentru ajutorul financiar considerabil ca să depășim crizele curente.

Anterior, Hogan s-a întâlnit cu ministrul de Externe Nicu Popescu.

(VIDEO) Maia Sandu, întrevedere cu Dereck J. Hogan la Președinție: „Bun venit la Chișinău”

Ministerul de Externe

Amintim că Dereck Hogan a fost ambasador al SUA la Chișinău în perioada 2018-2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: