VIDEO Maia Sandu spune că pe 9 mai vom marca pacea: „Suntem diferiți, dar avem de trăit alături”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu spune că pe 9 mai vom marca pacea: „Suntem diferiți, dar avem de trăit alături”

Președinta Maia Sandu a publicat pe 3 mai un mesaj video, în care anunță că pe 9 mai „vom marca pacea” și îi vom comemora pe cei căzuți în al Doilea Război Mondial. De asemenea, șefa statului a vorbit despre războiul de la hotarul nostru, menționând că „pacea depinde de puterea noastră de a fi uniți în fața pericolului comun”.

„Războiul este la hotarul nostru, nu putem nega această realitate. Pacea depinde de puterea noastră de a fi uniți în fața pericolului nostru comun și ea poate fi menținută cu eforturi comune. Pacea depinde de capacitatea noastră de a unu ne lăsa prinși în plasa falsurilor și a provocărilor, de puterea noastră de a gândi drept și a acționa cu responsabilitate, de a nu promova ura și dezbinarea”, afirmă președinta.

Totodată, Maia Sandu, a declarat că „vom marca pacea în ziua de 9 mai, când sunt comemorați cei căzuți în al Doilea Război Mondial. Ne vom aminti de victimele războiului și vom onora sacrificiul eroilor. Vom marca pacea de Ziua Europei, care s-a unit pentru a nu mai permite războaie pe continent și le-a oferit europenilor prosperitate și progres”.

„Este calea pe care am ales-o și noi. Pacea începe în familie și în comunitate. Putem să o păstrăm dacă nu cădem pradă dezbinării. Suntem diferiți, dar avem de trăit alături, de construit un viitor împreună, în țara noastră”, mai declară Maia Sandu.

Amintim că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a declarat că va participa la „toate evenimentele consacrate Zilei Victoriei, așa cum o face an de an, iar la pieptul participanților, sub inimă, va fi prinsă panglica Sf. Gheorghe”. PSRM afirmă că nu recunoaște legea privind interzicerea panglicii Sf. Gheorghe și a altor simboluri.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: