VIDEO Maria Ovsiannikova, acuzată de trădare de conducerea Pervîi Kanal
Full Article 3 minutes read

VIDEO Maria Ovsiannikova, acuzată de trădare de conducerea Pervîi Kanal

Directorul adjunct al postului de televiziune Pervîi Kanal din Rusia a comentat în cadrul unei emisiuni gestul jurnalistei Marina Ovsiannikova. Jurnalistul Kirill Kleimenov a calificat cele întâmplate drept „act de trădare” și a menționat că, cu puțin timp înainte de incident, Ovsiannikova ar fi luat legătura cu Ambasada Marii Britanii.

Conducerea Pervîi Kanal consideră că gestul Marinei Ovsiannikova, care a întrerupt principalul buletin de știri al zilei cu o pancartă pe care scria un mesaj anti-propagandă, este un gest de trădare.

Potrivit jurnalistului Kirill Kleimenov, care deține și funcția de director-adjunct al postului de televiziune cu acoperire federală, nu ar fi întâmplător faptul că presa din întreaga lume a publicat știri despre cele întâmplate. Înainte de a recurge la acest, jurnalista ar fi discutat cu reprezentanții Ambasadei Marii Britanii – mai exact, cu angajați „în civil” ai misiunii diplomatice. Scopul și subiectul discuției, precum și identitatea celui cu care ar fi discutat Ovsiannikova nu au fost specificate.

Directorul-adjunct al Pervîi Kanal a declarat că fosta sa colegă ar fi trădat țara și oamenii cu care „a lucrat cot la cot”.

Peste minute numărate, această imagine a fost deja preluată de presa internațională. Iar la intrarea în televiziune aștepta deja avocatul acestei femei. Potrivit datelor noastre, nu cu mult timp mai devreme, Marina Ovsiannikova a discutat cu Ambasada Marii Britanii. Cine dintre voi a discutat la telefon cu o ambasadă străină? Nu cu centrul pentru vize, ci anume cu ambasada. Eu, de exemplu, niciodată. Ce vreau să spun? Nu mă refer la spionaj, oameni special antrenați se ocupă cu așa ceva. Vreau doar să spunem lucrurilor pe nume. Emoțiile sunt una, dar trădarea e cu totul altceva. Atunci când un om își trădează țara și pe noi toți, oamenii cu care a lucrat cot la cot aproape 20 de ani, trădează cu sânge rece pentru un bonus stabilit în prealabil. Trădarea este întotdeauna alegerea omului. Lucrurile trebuie numite așa cum sunt. De altfel, și gestul celor 30 de arginți, dacă era calificat drept „emoții”, poate și istoria mondială ar fi decurs altfel”.

Kirill Kleimenov, director-adjunct Pervîi Kanal

În seara de 14 martie, Marina Ovsiannikova a apărut în spatele prezentatoarei Ekaterina Andreeva, în timpul emisiunii „Vremea”, cu o pancartă pe care scria un mesaj împotriva războiului din Ucraina. După incident, angajata a fost reținută și amendată cu 30 000 ruble.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: