VIDEO Marina Ovsiannikova, jurnalista care a întrerupt principalul buletinul de știri de la Pervîi Kanal, protestează din nou: „Putin este un ucigaș”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Marina Ovsiannikova, jurnalista care a întrerupt principalul buletinul de știri de la Pervîi Kanal, protestează din nou: „Putin este un ucigaș”

Marina Ovsiannikova, fosta angajată a postului de televiziune „Pervîi Kanal” din Rusia, care a apărut cu o pancartă cu un mesaj anti-război în timpul transmisiunii în direct a buletinului de știri, a protestat, din nou, chiar peste drum de Kremlin. „Putin este un ucigaș” – scria pe pancarta pe care jurnalista o ținea în mâini. Imaginile video au fost publicate de Radio Svoboda.

Marina Ovsiannikova, jurnalistă și fost editor la canalul rusesc Pervîi Kanal, a ieșit într-un nou protest anti-război vizavi de Kremlin. Aceasta și-a manifestat dezacordul cu războiului din Ucraina, acuzându-l, direct, pe președintele rus de moarte copiilor ucraineni, care și-au pierdut viața în război.

„Putin este un ucigaș. Soldații lui sunt fasciști. 352 de copii au murit. Câți copii mai trebuie să moară pentru ca tu să te oprești?”, scria pe pancartă.

Amintim că pe 14 martie, Marina Ovsiannikova a apărut în spatele prezentatoarei Pervîi Kanal, Ekaterina Andreeva, în timpul emisiunii „Vremea”, cu o pancartă pe care scria un mesaj împotriva războiului din Ucraina: „Nu războiului. Opriți războiul, nu credeți propagandei. Aici vă mint”. Imaginile video au făcut înconjurul lumii. După incident, angajata a fost reținută și amendată cu 30 000 ruble.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski i-a mulțumit Marinei Ovsiannikova  pentru curaj și a îndemnat toți cetățenii ruși să lupte pentru ca „Rusia să nu se transforme în Coreea de Nord”.

De menționat că Rusia a adoptat în contextul războiului pe care îl duce în Ucraina o lege care pedepsește cu ani grei de închisoare pe oricine se opune războiului sau declară că Rusia ar fi invadat Ucraina. Asta în condițiile în care Federația Rusă califică acțiunile de pe teritoriul Ucrainei drept o „operațiune specială de demilitarizare și denazificare”.

Pe 24 februarie, Federația Rusă a invadat Ucraina, cauzând, astfel, moartea a mii de civili. De la începutul invaziei, zeci de mii de ucraineni s-au refugiat în țările UE, inclusiv Republica Moldova sau România, de teama războiului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: