VIDEO Mașina în care se afla scriitorul rus Zahar Prilepin a explodat în regiunea Nijini Novgorod
Full Article 2 minutes read

VIDEO Mașina în care se afla scriitorul rus Zahar Prilepin a explodat în regiunea Nijini Novgorod

Mașina în care se afla cunoscutul scriitor rus și un susținător al războiului din Ucraina, Zahar Prilepin, a explodat în regiunea Nijni Novgorod. Scriitorul a supraviețuit, dar a fost rănit.

Incidentul a avut loc pe 6 mai în timp ce Zahar Prilepin se întorcea la Moscova din regiunile ucrainene anexate Donețk și Luhansk. Potrivit RBC, scriitorul, împreună cu șoferul mașinii, s-au oprit la un local din Nijni Novgorod pentru a lua masa. Ulterior, după ce aceștia au urcat din nou în automobil, iar șoferul a început să conducă, mașina a explodat.

Sursa citată menționează că cel mai probabil, atacatorii au urmărit mașina în care se afla scriitorul și au atașat un dispozitiv exploziv în momentul în care Prilepin se afla în cafenea.

Ministerul rus de Interne a confirmat atentatul. Instituția a precizat că, în urma exploziei, șoferul automobilului a decedat, iar Zahar Prilepin a fost rănit.

De menționat că portalul Meduza scrie că o oarecare organizație „Ateș” și-a revendicat responsabilitatea pentru explozie. Pe canalul său de Telegram, organizația scrie că „îl vânează pe Prilepin de la începutul anului”. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă a implicării organizației în atentat – și nici nu există vreo dovadă că o astfel de mișcare există cu adevărat.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: