(VIDEO) Mesaj emoționant al Maiei Sandu de promovare a vaccinării: „Să nu dăm cu piciorul în șansa de a rămâne în viață”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Mesaj emoționant al Maiei Sandu de promovare a vaccinării: „Să nu dăm cu piciorul în șansa de a rămâne în viață”

Cea mai grea zi din acest an, pentru președinta Maia Sandu, a fost atunci când a înmânat ordinul de onoare rudelor celor 134 de medici care au murit în prima linie, în primul an de Covid. Într-un mesaj video postat pe 7 decembrie, șefa statului îndeamnă repetat oamenii să se vaccineze și a amintit că în țară există suficiente vaccinuri, pentru care partenerii externi, au plătit milioane de euro.

„Este imposibil de greu să privesc în ochii copiilor care au rămas fără mamă, a soțiilor rămase fără soți, a părinților care au rămas fără copii, plecați mult prea devreme. M-am gândit atunci, că, dacă aș fi avut atunci vaccin, aș fi înmânat acest ordin nu post-mortem ci unor oameni vii, care au luptat eroic pentru a salva alte vieți, sute și mii de vieți. Dacă am fi avut vaccin, ar fi rămas în viață scriitorul Nicolae Dabija și diplomatul Valeriu Turea, folcloristul Tudor Colac și jurnalista Antonina Sârbu, vocea de aur Alexei Revenco și penița de argint Efim Josan, oameni care mai aveau atât de mult potențial creator și atâtea proiecte de terminat. Dacă am fi avut atunci vaccin”, spune Maia Sandu.

Protejându-ne fiecare în parte, ne protejăm la nivel de comunitate. Uniți, umăr la umăr, vom reuși să învingem pandemia și să ne întoarcem la viața normală, mai adaugă președinta

„Mă doare enorm să văd medici luptând din răsputeri pentru viața unui copil a cărui mamă pur și simplu nu a găsit timp să se vaccineze, mă doare să văd tineri intubați, tineri care au acces la orice informație au ales să ajungă la terapie intensivă. Avem cel mai mare aliat-știința. Să nu dăm cu piciorul în șansa de a rămâne în viață și de a-i proteja pe cei dragi”, susține Maia Sandu.

Conform datelor prezentate de autorități, în Republica Moldova au fost administrate până în prezent 1 650 052 de doze de vaccin. Bilanțul cazurilor de Covid a ajuns la 366.75, iar cel al deceselor la 9.244.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: