zerkalo.io

(VIDEO) Migranții au aruncat cu prietre în grănicerii din Polonia, iar aceștia au răspuns cu tunuri cu apă

Migranții aflați la frontiera dintre Belarus și Polonia au încercat să pătrundă cu forța în spațiul Uniunii Europene. Ei au aruncat cu pietre în militarii polonezi. De cealaltă parte, forțele armate au utilizat tunuri cu apă pentru a dispersa mulțimea.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului polonez de Interne, migranții au utilizat și obiecte care conțineau materiale inflamabile. Potrivit presei internaționale, câteva sute de refugiați rămân la frontiera dintre Belarus și Polonia și cer să fie lăsați să intre în spațiul UE.

Migranții sunt monitorizați de forțele de ordine belaruse. Partea poloneză a acuzat Minskul că ar fi oferit migranților baloane cu gaze lacrimogene. Varșovia a întărit paza la frontieră.

Situația s-a creat după ce, la sfârșitul lunii mai, Alexandr Lukașenko a anunțat că țara sa nu va mai opri refugiații străini în încercarea de a pătrunde în UE. Decizia a fost luată ca răspuns la sancțiunile adoptate de UE după deturnarea avionului în care se afla jurnalistul Roman Protasevici și iubita sa.

În același timp, Lituania a declarat, pe 10 noiembrie, stare de alertă din cauza crizei provocate de migranți. Și Ucraina a decis să întărească paza frontierei cu Belarus. Pe 11 noiembrie, ministrul ucrainean de Interne a anunțat că au fost mobilizați, suplimentar, 8,5 mii de militari și polițiști.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: