(VIDEO) Migranții au aruncat cu prietre în grănicerii din Polonia, iar aceștia au răspuns cu tunuri cu apă
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Migranții au aruncat cu prietre în grănicerii din Polonia, iar aceștia au răspuns cu tunuri cu apă

Migranții aflați la frontiera dintre Belarus și Polonia au încercat să pătrundă cu forța în spațiul Uniunii Europene. Ei au aruncat cu pietre în militarii polonezi. De cealaltă parte, forțele armate au utilizat tunuri cu apă pentru a dispersa mulțimea.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului polonez de Interne, migranții au utilizat și obiecte care conțineau materiale inflamabile. Potrivit presei internaționale, câteva sute de refugiați rămân la frontiera dintre Belarus și Polonia și cer să fie lăsați să intre în spațiul UE.

Migranții sunt monitorizați de forțele de ordine belaruse. Partea poloneză a acuzat Minskul că ar fi oferit migranților baloane cu gaze lacrimogene. Varșovia a întărit paza la frontieră.

Situația s-a creat după ce, la sfârșitul lunii mai, Alexandr Lukașenko a anunțat că țara sa nu va mai opri refugiații străini în încercarea de a pătrunde în UE. Decizia a fost luată ca răspuns la sancțiunile adoptate de UE după deturnarea avionului în care se afla jurnalistul Roman Protasevici și iubita sa.

În același timp, Lituania a declarat, pe 10 noiembrie, stare de alertă din cauza crizei provocate de migranți. Și Ucraina a decis să întărească paza frontierei cu Belarus. Pe 11 noiembrie, ministrul ucrainean de Interne a anunțat că au fost mobilizați, suplimentar, 8,5 mii de militari și polițiști.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: